Nova bura na Jadranu: Zvezda neće na Skupštinu

30.03.2021

11:19 >> 13:23

0

Autor: D. B.

Neovlašćeno lice Dragan Bokan je sazvalo sastanak, a sve odluke smatraćemo nelegalnim i neobavezujućim

Nova bura na Jadranu: Zvezda neće na Skupštinu
Copyright MN Press

Nova bura na Jadranu! KK Crvena zvezda je obavestila javnost da neće biti prisutna na sednici Skupštine ABA lige jtd zbog toga što je, kako tvrde sa Malog Kalemegdana, ona sazvana od strane neovlašćenog lica Dragana Bokana.

– Klub podseća javnost da je na radnom sastanku ABA lige dana 19.11.2020. godine Dragan Bokan dobio ovlašćenje da tačno 15.12.2020. zakaže Skupštinu samo sa jednom tačkom dnevnog reda, preoblikovanju jtd u doo i ništa više od toga – počinju obrazloženje svoje odluke iz Crvene zvezde.

MN Press

Crveno-beli tvrde da su oni za postojanje regionalnog takmičenja, ali isključivo u legalnim okvirima uz objašnjenje “iz kojih smo davno, nažalost svi klubovi kao vlasnici lige izašli”. Zvezda navodi i kako se kaže u njenom saopštenju činjenice:

– ABA liga jtd koje je vlasništvo klubova trenutno pod važećim ugovorima nema nijedno telo i funkcionera lige, počev od direktora i sportskog direktora lige koji ulažu velike napore da održe integritet i regularnost takmičenje.

– ABA liga u vreme pandemije nema ni usvojen Kovid protokol zbog čega je i kalendar lige i odigravanje završnice sezone 2020-2021 dovedeno u pitanje.

U Zvezdi navode i da je “sazivanje Skupštine od strane neovlašćenog lica koje se lažno predstavlja i uzurpira funkciju predsednika lige u suprotnosti sa odredbama Društvenog ugovora”.

To vidimo kao još jedan korak ka rušenju ABA lige koja se već zbog ovakvih nelegalnih poreza nalazi u vrlo teškoj situaciji. KK Crvena zvezda podseća da ova liga ima svoje predsedništvo, kao jedino nadležno telo, da bi naš klub odzivanje na ovaj nelegalni sastanak postao saučesnik u kršenju Društvenog ugovora ABA lige.

Crveno-beli ovu tvrdnju potkrepljuju i navodeći članove Društvenog ugovora:

a) Odredbama Člana 8.1. stav 4 važećeg Društvenog ugovora, Skupštinu saziva Predsednik košarkaške ABA lige. Dragan Bokan nije Predsednik ABA Lige!

b) Odredbama tačke 8.2. određeno je da ABA liga ima Predsednika i dva potpredsednika. Dragan Bokan nije niti jedno od ta tri lica.

Beogradski klub objašnjava i da je zbog svega toga ovaj sastanak štetan za sve klubove koji su učesnici i vlasnici i da može da donese nesagledive posledice po takmičenje.

Sve odluke donete na sastanku u Zagrebu smatraćemo nelegalnim i neobavezujućim, a kao odgovoran klub KK Crvena zvezda nastaviće da se bori za postojanje i razvoj ABA lige isključivo kroz nadležne institucije i legalne tokove, a ne kroz sazivanje nelegalnih sastanaka, saopštenja raznih nepostojećih sudijskih udruženja i iznošenje raznih dezinformacija samo sa ciljem da se sportska i košarkaška javnost u regionu dovede u još veću zabludu.

Pročitajte još

Još nešto smeta Zvezdi.

– Konačno, zakazivanje bilo kakvog sastanka sa fizičkim prisustvom (i uz ograničavanje na po jednog predstavnika kluba) u vreme pandemije smatramo izuzetno neozbiljnim i neodgovornim, ali i taj čin je pokazatelj kako regionalno takmičenje funkcioniše ove sezone, uz grube pokušaje pojedinaca da privatizuju ABA ligu, koja je u vlasništvu svih klubova – zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike