Borac dobio bitan okršaj protiv FMP, Marinović poručio: Ništa još nije gotovo

30.03.2021

16:47 >> 17:44

0

Autor: M. R.

Čačani slavili na domaćem terenu u odloženom susretu ABA lige - 83:76

Borac dobio bitan okršaj protiv FMP, Marinović poručio: Ništa još nije gotovo
Copyright Promo/ ABA liga/ Borac/ Dusko Radisic

Žestoka borba za opstanak i izbegavanje baraža u ABA ligi se nastavlja. Danas je do važne pobede protiv FMP stigao Borac u Čačku – 83:76. Izabranici Marka Marinovića su već u prvoj četvrtini imali ogromnu prednost protiv tima iz Železnika – 29:10, ali je do kraja protivnik uspeo da ublaži poraz.

Posle ove utakmice Borac ima skor 7-16, a FMP 8-14. Po sedam pobeda u opasnoj zoni imaju i Zadar (7-15), Split (7-15), Cibona (7-14) i Krka (7-14). FMP do kraja ligaškog dela ima još utakmice sa Mornarom, Partizanom, Megom i Krkom, dok Čačane čekaju dueli sa Zadrom, Splitom i Cibonom.

Prvi međusobni okršaj Borca i FMP, pripao je momcima iz Železnika – 93:87.

Pročitajte još

– Važna pobeda za nas, kao što sam rekao svaki trijumf u ABA ligi je za Borac veliki kao kuća – rekao je trener Borca Marko Marinović. – Mi smo uspeli da pobedimo sedam razlike, što je bitno ako se bude gledao međusobni skor. Još ništa nismo završili, imamo još tri utakmice. Odlično smo počeli i mislim da ćemo odlično i da završimo. Čestitao bih mojim momcima na odličnoj, požrtvovanoj utakmici. Bilo je nekih mana, ali voleo bih da se dešava nama kao nekim ekipama da igraju loše, a pobeđuju. Ove sezone smo mnogo stresa pretrpeli, izgubili smo mnogo mečeva u poslednjim sekundama. Poželeo bih FMP sreću, da nastavimo i probamo da održimo srpsku košarku sa pet ekipa u ABA ligi.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu na utakmici koju je sa tribina pratio i Željko Obradović, bio je Sanadze sa 19 poena i tri asistencije. Nerandžić je postigao 18, uz pet skokova i tri uspešna dodavanja. Džons je završio meč sa 14 poena, a Miletić sa dabl-dabl učinkom – 10 poena, 11 skokova. U ekipi FMP najefikasniji je bio Filip Čović sa 19 poena, četiri skoka i sedam asistencija. Marko Pecarski je postigao 15, a po 13 Lazarević i Izundu.

Promo/ ABA liga/ Borac/ Dusko Radisic

Trener FMP Vanja Guša je posle meča Borcu čestitao na zasluženoj pobedi.

– Više su želeli, bili su pametniji… Mi smo utakmicu izgubili još u prvih 15 minuta – rekao je Guša. – Posle smo se vratili, ali smo ponovo pravili gluposti u napadu. Stalno se ponavljaju iste greške. Na kraju smo probali da branimo razliku, koju smo napravili u Beogradu. Međutim, Čarapić nas je kaznio sa tri poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike