CSKA preko Zenita do plej-ofa, Efes rezervisao mesto u razigravanju, pa pogurao i Armani među osam

30.03.2021

19:30

0

Autor: M. R.

Večeras se igraju utakmice 32. kola Evrolige

CSKA preko Zenita do plej-ofa, Efes rezervisao mesto u razigravanju, pa pogurao i Armani među osam
Copyright Profimedia

Karte za plej-of Evrolige se polako rasprodaju. Barselona je prva protrčala kroz cilj, a večeras su mesta u razigravanju rezervisali CSKA, Anadolu Efes i Olimpija Milano.

Pročitajte još

CSKA je stigao do skora 21-10 i nalazi se na drugom mestu. U 32. kolu je bio bolji od Zenita na gostujućem terenu – 74:86. Predvodio ih je Johanes Fojtman sa 21 poena, četiri skoka i tri asistencije. Nemački košarkaš je imao samo jedan promašaj, za dva je šutirao 3-3, za tri 4-3, a sa linije slobodnih bacanja 6-6. U poraženom sastavu bolji od ostalih bio je Bili Beron sa 24 poena. Zenit je posle ovog poraza na devetom mestu sa skorom 17-14, a u narednom kolu će igrati sa francuskim Asvelom. Sledeći izazov za CSKA je duel sa Himkijem.

Efes je do sigurnog mesta u plej-ofu stigao zahvaljujući trijumfu protiv Real Madrida u gostima – 83:108, a ovim trijumfom je pogurao i Olimpiju iz Milana među osam najboljih. Čak sedam igrača u timu Ergina Atamana imala su dvocifreni učinak, a tako napadačko veče turskog tima potpuno je pomračilo raspoloženje Madriđana. Šanli je ubacio 17, Larkin je brojao do 16, Simon je postigao 15, Micić je dodao 13 (3sk, 6as), Bobua je završio meč sa 12, Singlton sa 11, a Danston sa deset poena. U protivničkom taboru najefikasniji je bio Trej Tompkins sa 19 poena i tri skoka. Posle ovog meča Efes je trećeplasirani sa skorom 21-11, a u narednom kolu će igrati sa Baskonijom 1. aprila. Real je na sedmom mestu sa učinom 18-14, a sledeća prepreka mu je Olimpijakos.

Žalgiris je večeras bio bolji od Albe – 96:86, pa sada ima skor od po 16 pobeda i poraza na 11. mestu. Litvanski tim je do trijumfa predvodio Lukas Lekavičijus sa 21 poenom, tri skoka i pet asistencija. U poraženom sastavu najbolji je bio Markus Erikson sa 19 poena. Posle ovog kola Alba se nalazi na 15. poziciji sa učinkom 11-21. U narednom kolu će igrati sa Valensijom 2. aprila, a Žalgiris će dan ranije odmeriti snage sa Bajernom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike