Trener Dalasa sa osmehom o Srbinu: Našao je vreme i za nas pored snimanja reklama

04.04.2021

03:20

0

Autor: N. St.

Rik Karlajl hvali Marjanovića

Trener Dalasa sa osmehom o Srbinu: Našao je vreme i za nas pored snimanja reklama
Copyright Tanjug/AP Photo/Nick Wass

Ostvario je Dalas veoma važnu pobedu u borbi za plej-of. Pokušaće da izbegnu igranje plej-in turnira, jer bi im to dodatno oduzelo i energiju i vreme za odmor.

U duelu protiv Vašingtona je ekipu vodio Rik Karlajl koji je nedavno imao i pozitivan test na koronavirus.

– Pre nego što me pitate, osećam se dobro. Odigrali smo odličan meč. Očekivali smo da će im igrati Bil i Hačimura koji je otpao na kraju, kada se to dogodi morate da reagujete. Nije možda utakmica imala neki pravi ritam, ali smo se popravili u drugom poluvremenu. Luka je bio sjajan, Hardavej je uprkos oscilacijama dao neke bitne trojke u završnici – analizira Karlajl.

Američki novinari su ga najviše pitali o igrama Bobana Marjanovića.

Jedna od prvih stvari koje gledam u statistici je kategorija “plus/minus”. Nije uvek najtažnija, ali je dobar indikator dešavanja na terenu. Bobi je imao +14 što dovoljno govori. Sjajan je u napadu, penale je šutirao dobro, čak i kada smo igrali u nižim petorkama se dobro pokazao.

Jasno je da srpski centar ne dobija pravu minutažu, ali kada god je na terenu to se vidi.

Boban je odličan, mora da nas uglavi u njegov raspored snimanaj reklama što nije lako. Dobro je što nalazi vreme za nas – našalio se Karlajl aludirajući na novu reklamu koju je snimio sa Tobijasom Herisom.

Potom je nastavio:

Produktivan je. Gledamo određene situacije u kojima je bitan da igra, poenta je u tome da je faktor kada god je na terenu. Nije lako, ali je neumoran radnik. Ostaće u teretetani, igraće jedan na jedan sa nekim na treningu da održi ritam kada ne igra meč. Voli da igra košarku, voli saigrače, njega saigrači vole. Jedan je od onih ljudi koji je prirodno zahvalan da bude u NBA, da uživa u životu, da radi šta god želi. Sjajno je biti u njegovom društvu. Ta pozitivna energija je sjajna – poručio je Karlajl.

Bobija je pohvalio i saigrač Džejlen Branson.

– Radi odličan posao. Mi u ekipi imamo mentalitet da kada neko ne može, da prvi sledeći čovek mora da bude spreman. Boban je mentalno spreman, trener od njega traži neke stvari. Ponavljam, mentalno je jak i radi sve što je potrebno. Zahvalni smo što ga imamo – izgovarao je Branson u momentima kada se iza njega pojavljivao Dončić.

– Čoveče, moraš da odrasteš. Ti uzimaš sve vreme na TV-u, daj i meni malo.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike