Trener Detroita odgovarao na pitanja „24sedam“: Džikića ću zvati u tim ako bude Letnje lige, Kokoškov zaslužuje novu NBA šansu

05.04.2021

22:16 >> 22:19

0

Dvejn Kejsi pun pohvala na račun srpskih trenera

Trener Detroita odgovarao na pitanja „24sedam“: Džikića ću zvati u tim ako bude Letnje lige, Kokoškov zaslužuje novu NBA šansu
Copyright Profimedia

Voli Srbiju, trenira Detroit, osvojio je šampionsku titulu sa Dalasom i Pedjom Stojakovićem i unapred pravi plan za budućnost. U pitanju je iskusni američki strateg Dvejn Kejsi.

Na konferenciji za medije uoči meča sa Oklahomom, za koju igra Aleksej Pokuševski, je odgovarao na pitanja portala „24sedam“ o srpskim trenerima. Aleksandar Džikić mu je bio pomoćnik u Minesoti dve godine.

Džikić je moj dobar prijatelj, često se čujemo, bio je u San Antoniju kada sam ja bio u Sijetlu, doveo sam ga u štab. Često se čujemo, daje mi procenu ekipe iz daljine. Kažem, dobar mi je prijatelj i ima odličan košarkaški način razmišljanja. Ukoliko se Letnja liga održi naravno da ću ga zvati u ekipu –  rekao je Kejsi.

Potom je pričao o Igoru Kokoškovu koji je ušao u istoriju kao prvi neamerički trener kada je preuzeo Finiks. Nažalost tamo se nije dugo zadržao.

Igor bez ikakve sumnje zaslužuje novu šansu u NBA. Odlčan je trener, ima sjajan košarkaški um. U Finiksu je imao tešku situaciju. Radi odličan posao u Fenerbahčeu. Inače, njega sam upoznao upravo preko Džikića. Imam mnogo kontakata sa Srbijom, trenirao sam neke srpske igrače. Srbija je prava košarkaška zemlja – poručio je Kejsi.

Na kraju je potvrdio da je plan Pistonsa, koji su trenutno poslednjeplasirani na Istoku, da budu spremni za leto i za naporan rad i pripremu za narednu sezonu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike