Tanderi veruju u Srbina: Poku svako veče radi neke nove stvari, drugačiji je igrač od kada se vratio iz Orlanda

06.04.2021

03:24 >> 03:30

0

Autor: N. St.

Trener Oklahome odgovorio na pitanje 24sedam o Alekseju

Tanderi veruju u Srbina: Poku svako veče radi neke nove stvari, drugačiji je igrač od kada se vratio iz Orlanda
Copyright Profimedia

Cilj Oklahome za ovu sezonu je jasan – „tankovanje“. Odnosno što veći broj poraza kako bi imali što bolji plasman na predstojećem draftu. Navijači ne vole poraze, ali je jasno da generalni menadžer Sem Presti gleda širu sliku.

On i njegovi saradnici su se verovatno obradovali porazu od Detroita koji je poslednjeplasirani tim Istoka. Dokaz toga je viđen i protiv Pistonsa pošto su na terenu bili Džejlen Hord i Džastin Robinson koji su tokom dana potpisali za klub.

– Horta smo pratili u razvojnoj ligi, upoznati smo sa kvalitetima koje imaju i on i ostali igrači u Oklahomi Blu. O Robinsonu nismo toliko znali, ali jesu ljudi kojima je u našem klubu posao da prate takve stvari. Ponekad je dobro kada ne znaš sve, jer ti dozvoljava da stekneš novi prvi utisak. Odradili su dobar posao iako su tek jutros potpisali ugovore – rekao je trener ekipe Mark Dajgnalt.

Onda je odgovorio na pitanje „24sedam“ o mladom srpskom košarkašu Alekseju Pokuševskom.

Optimistični smo, ima sjajnu trajektoriju. Više puta sam pričao da nije igrao u Letnjoj ligi, trening kamp je zbog cele situacije bio skraćen, od starta je ušao u utakmice. Ne zaboravite da je namlađi igrač u NBA. Pokušavao je da dođe do daha na početku sezone i smatram da mu je mnogo pomoglo što je igrao u „mehuru“ u Orlandu. Stekao je samopouzdanje, ritam utakmica. Drugačiji je igrač od kada se vratio. Izgleda sve bolje, donosi lakše odluke, ne žrtvuje svoje sposobnosti plejmejkera. Mlad je i njegov napredak je već sada očigledan. Recimo iz ovog meča mi se najviše dopalo kako je žrtvovao svoje telo i napravio je faul. Svako veče radi neke nove stvari koje nije pre radio. Naravno, mora Poku još mnogo da radi kao i svi mi, da dobija udarce i masnice i da tako uči.

Ekipi nedostaje nekoliko bitnih igrača poput Dorta i Gildžus-Aleksandera.

– Nije lako, želite da imate najjaču ekipu na parketu, ali su to stvari kroz koje svaki tim prolazi. Ponekad morate da izdržite udarce koje dobijate, to se nama trenutno dešava. Neki važni košarkaši su povređeni, neki imaju simptome slične potresu mozga. Borimo se, nema izgovora i to je mentalitet koji gradimo – zaključio je Dajgnalt.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike