Bogdanović saznao šta ga čeka u plej-ofu

08.04.2021

05:56

0

Autor: D. B.

Atlanta poražena od Memfisa, bek iz Srbije najefikasniji u svom timu

Bogdanović saznao šta ga čeka u plej-ofu
Copyright Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Dileme više nema i ne sme ni da je bude – Bogdan Bogdanović je uhvatio pravi ritam. U porazu Atlante od Memfisa 131:113 (29:34, 38:30, 43:23, 21:26) bek reprezentacije Srbije je bio starter, igrao je 36 minuta i postigao je 24 poena.

Ponovo je bio jako dobar bio u šutu za tri poena (od osam šuteva, četiri su bila uspešna), a dobru igru zaokružio je i sa šest skokova (tri u napadu), tri asistencije, dve ukradene lopte…

Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Memfis je do trijumfa stigao tokom sjajne treće četvrtine. Tokom nje dominirao je Grejson Alen koji je baš u ovom periodu igre ubacio 17 od 30 poena. U ovom delu utakmice sjajno je odigrao u Dža Morant koji je dodao 14 poena (meč je završio sa 19).

Momci su podigli igru na neki novi nivo. Znao sam da nisu zadovoljni kako smo počeli – objasnio je posle meča trener Memfisa Tejlor Dženkins.

Poraz Atlante možda i ne treba da čudi. U timu osim ranije povređenih Deandre Hantera i Džona Kolinsa nije bilo ni startnog centra Klinta Kapele i važnog aduta sa klupe Danila Galinarija. Činjenicu da nije imao glavnog rivala u reketu uspešno je koristio centar Memfisa Jonas Valančijunas (19 poena i 11 skokova).

Ipak, trener Atlante Nejt Mekmilan nema dilemu, ovo je bio meč koji je njegovom timu bio potreban, pošto će njegovi igrači mečeve sličnog intenziteta igrati ukoliko uspeju da se plasiraju u plej-of.

Igrali su izuzetno snažno. To je bila plej-of košarka. To je ono što nas čeka – objasnio je Mekmilan.
U njegovom timu Jang je imao 14 poena, uz 11 asistencija, ali i bez pogođene trojke (4-0), ruki Okongvu je prvi put bio starter i ubacio je 13 poena uz 11 skokova.

Pročitajte još

Ovim porazom Altanta je prekinula niz od sedam uzastopnih pobeda na domaćem parketu. Pet od tih sedam pobeda Bogdanovićev tim je ostvario protiv timova iz Zapadne konferencije. Pogled na tabelu Istoka kaže da su “houksi” petoplasirani tim uz skor od 27 poebeda i 25 poraza. Ispred njih su Šarlot (26-24), Milvoki (32-18), Filadelfija (35-16) i lider Istoka Bruklin (36-16).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike