Jokićev trener nasrnuo na sudije zbog nepravde prema Nikoli (FOTO + VIDEO)

08.04.2021

05:12

0

Autor: D. B.

Majk Meloun isključen u pobedi Denvera nad San Antonijom

Jokićev trener nasrnuo na sudije zbog nepravde prema Nikoli (FOTO + VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Treneru Denvera Majklu Melounu je prekipelo. Semafor je pokazivao 5:32 do kraja druge četvrtine utakmice njegovog tima protiv San Antonija. Lopta je bila kod Nikole Jokića. Centar iz Sombora je bio očigledno fauliran. Sudije su, kao po običaju, ostale neme. I Meloun je eksplodirao. Preteći pogledi ka sudiji, pa glasno i vrlo jasno izražavanje nezadovoljstva. Tehnička. Pa još jedna. Pravac svlačionica.

Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Neko vreme se ovo skuplja. Jedino što mogu da kažem je da je moj posao kao trenera da zaštitim sve moje igrače. Nikola je posle meča dotrčao do mene i rekao mi je da ne brinem i da mi čuva leđa. Izvadio je novčanik i rekao da će on da plati kaznu. Hvala mu – sa osmehom je završio razgovor sa novinarima Majk Meloun.

Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

A osmeh mu je donela činjenica da je Denver upisao još jednu, 33. pobedu, ove sezone. Na kraju okršaja sa San Antonijom bilo je 106:96 (30:32, 24:18, 27:24, 25:22).

Bila je to sedma uzastopna pobeda tima iz Kolorada, šesta u nizu od kada su u tim stigli Eron Gordon i Džaval Mekgi.

Nikola Jokić je bio na ivici da ostvari i 13. tripl-dabl u sezoni. Meč je završio sa 25 poena, deset asistencija i devet skokova. U timu ponovo nije bio Džamal Marej zbog povrede, a Monte Moris je igrao ograničen broj minuta pošto se tek nedavno oporavio. U takvoj raspodeli snaga teret igre spoljne igre preuzeli su Majkl Porter junior i Vil Barton sa 18, odnosno 14 poena.

Pročitajte još

Pitanje pobednika rešeno je velikom serijom Denvera u trećoj četvrtini. Posle prve dve četvrtine bilo je 54:50 za Jokićev tim, a onda je usledio “cug” od 23-6 i u finišu treće deonice igre Denver je praktično već osigurao pobedu.

– U ovom delu sezone mislim da smo dobri. Na početku smo pokušavali da se pronađemo, a sada igramo dobro – ocenio je Jokić čiji tim zauzima četvrto mesto na Zapadu i ima pobedu manje u odnosu na trećeplasirane LA Kliperse.

Kod San Antonija, tima sa kojim će Denver ponovo igrati u petak, Marej i Vajt su sakupili po 18 poena, dok je Derozen ubacio 14.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike