Šakil došao kod Jokića

08.04.2021

15:04

0

Autor: D. B.

Denver je napravio promenu u sastavu

Šakil došao kod Jokića
Copyright Profimedia

Denver je odlučio da napravi još jednu promenu u timu.

Tim Nikole Jokića potpisao je dvosmerni ugovor sa Šakilom Harisonom, a da bi doveli nekadašnjeg studenta Tulse i člana Finiksa, Čikaga i Jute, tim iz Kolorada je odučio da raskine ugovor sa povređenim Gregom Vajtingtonom.

Ovaj bek šuter je nije bio izabran na draftu 2016. godine, već je svoju karijeru u NBA morao da gradi “zaobilaznim putem”, preko Razvojne lige u kojoj je igrao na Nortern Arizonu. U razvojnom timu Finiksa se zadržao kratko, pa je ubrzo stigao do “velike” NBA lige. Posle dva ugovora na po deset dana, potpisao je višegodišnji garantovani ugovor. Posle trejda u kome su Brendon Najt i Makris Kris bio je deo paketa poslati u Hjuston u zamenu za Rajana Andersona i Dientonija Meltona, generalni menadžer Finiksa Rajan Mekdono najavio je da će Šakil dobiti priliku i više minuta, ali tako nešto se nije dogodilo i relativno brzo je otpušten.

Pročitajte još

Sledeći klub bio mu je Čikago, da bi decembra 2020. godine postao igrač Jute. U Solt Lejk Sitiju se zadržao do 24. februara 2021. godine kada je otpušten.

Kada se sve sabere i oduzme ovaj bek visok 2.01 metara rođen pre 27 godina u Kanzas Sitiju odigrao je 156 utakmica u NBA od čega je na njih 23 bio starter. Prosek mu je 5.5 poena, 2.4 skokova i 1.6 asistencija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike