Zašto Veličković ne igra? Matović otkrio status kapitena

08.04.2021

16:29 >> 16:31

0

Autor: Adam Štulić

Trener Partizana zadovoljan izdanjem protiv FMP

Zašto Veličković ne igra? Matović otkrio status kapitena
Copyright MN Press

Od postavljanja Aleksandra Matovića na mesto prvog trenera stvari su za Partizan krenule uzlaznom linijom. Crno-beli su ušli u seriju pobeda, igra “valjka” sve više dobija “glavu i rep”, a poslednji trijumf u nizu ostvaren je protiv FMP (97:74) u odloženom meču 16. kola ABA lige.

– Odigrali smo dobru utakmicu. Otvorili smo dobro meč, što nam je dalo polet da nastavimo dalje. Imali smo nekoliko dana više u odnosu na FMP da se spremimo, tako da verovatno i njihov umor nam je dao da možemo više da trčimo. Bilo je zadovoljavajuće – kazao je posle meča Matović.

Strateg Partizana otkrio je i zbog čega u poslednjim mečevima na terenu nema kapitena Novice Veličkovića.

– Ovo je malo specifična situacija. Novica je posle Kupa bio povređen i igrao je tri utakmice na svoje insistiranje. Kada smo dobili Mornar, razgovarao je samnom i želeo da, iako je sada maksimalno spreman, mlađi momci dobiju njegove minute, ukoliko on nije potreban na parketu. Dugujemo mu veliku zahvalnost jer je prema toj deci izrazio želju, i što ih uči na treningu šta je to profesionalno ponašanje. Poptuno je zdrav, prvi je na treningu, u ovom momentu više vremena provodi u edukaciji igrača, od košarkaških stvari, do pravila ponašanja – kazao je Aleksandar Matović.

Trener FMP Vanja Guša bio je kratak.

Pročitajte još

– Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Nadigrali su nas u svim segmentima igre, ofanzivno, defanzivno i voljno, što je najgore jer smo, ipak, mi nešto mlađi i sa manjim rejtingom i trebalo je da budemo ti koji igraju sa više energije i borbenosti. Nije opravdanje utakmica od ponedeljka s Mornarom, koja nas je veoma iscrpela. Od kada sam ja tu igramo toplo hladno – kazao je Guša.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike