Zašto Veličković ne igra? Matović otkrio status kapitena

08.04.2021 | 16:29 >> 16:31

Autor: Adam Štulić

Trener Partizana zadovoljan izdanjem protiv FMP

Copyright MN Press

Od postavljanja Aleksandra Matovića na mesto prvog trenera stvari su za Partizan krenule uzlaznom linijom. Crno-beli su ušli u seriju pobeda, igra “valjka” sve više dobija “glavu i rep”, a poslednji trijumf u nizu ostvaren je protiv FMP (97:74) u odloženom meču 16. kola ABA lige.

– Odigrali smo dobru utakmicu. Otvorili smo dobro meč, što nam je dalo polet da nastavimo dalje. Imali smo nekoliko dana više u odnosu na FMP da se spremimo, tako da verovatno i njihov umor nam je dao da možemo više da trčimo. Bilo je zadovoljavajuće – kazao je posle meča Matović.

Strateg Partizana otkrio je i zbog čega u poslednjim mečevima na terenu nema kapitena Novice Veličkovića.

– Ovo je malo specifična situacija. Novica je posle Kupa bio povređen i igrao je tri utakmice na svoje insistiranje. Kada smo dobili Mornar, razgovarao je samnom i želeo da, iako je sada maksimalno spreman, mlađi momci dobiju njegove minute, ukoliko on nije potreban na parketu. Dugujemo mu veliku zahvalnost jer je prema toj deci izrazio želju, i što ih uči na treningu šta je to profesionalno ponašanje. Poptuno je zdrav, prvi je na treningu, u ovom momentu više vremena provodi u edukaciji igrača, od košarkaških stvari, do pravila ponašanja – kazao je Aleksandar Matović.

Trener FMP Vanja Guša bio je kratak.

Pročitajte još

– Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Nadigrali su nas u svim segmentima igre, ofanzivno, defanzivno i voljno, što je najgore jer smo, ipak, mi nešto mlađi i sa manjim rejtingom i trebalo je da budemo ti koji igraju sa više energije i borbenosti. Nije opravdanje utakmica od ponedeljka s Mornarom, koja nas je veoma iscrpela. Od kada sam ja tu igramo toplo hladno – kazao je Guša.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam