KRAJ: Zvezda bez šanse, Alba rutinski slavila u Berlinu

08.04.2021

17:30 >> 19:38

0

Autor: N. St.

Crveno-beli izgubili u Nemačkoj

KRAJ: Zvezda bez šanse, Alba rutinski slavila u Berlinu
Copyright MN Press

Konačno se završio pakleni raspored za košarkaše Crvene zvezde. Odigrali su i poslednju evroilgašku utakmicu  ove sezone.

U 34. kolu su lako i ubedljivo izgubili od Albe – 81:58 (24:22, 25:8, 17:16, 15:12).

Od prvog do poslednjeg poena je domaći tim kontrolisao ritam, diktirao tempo i bez većih problema slavio u duelu bez rezultatskog značaja.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Marko Simonović sa 12 poena, na drugoj strani je Pejton Siva postigao 17 poena, uz osam asistencija.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24 sedam“.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Pobeda Albe u Berlinu – 81:58.

37′ – ČEKA SE KRAJ

Jedino se čeka konačan rezultat. Na tri minuta pre kraja meča Alba ima prednost – 76:55.

34′ – TROJKA USKOKOVIĆA

Uskoković je pogodio trojku (71:52).

32′ – DELOU ZA TRI

Daje i Delou trojku. Zvezda ima velike probleme na obe strane terena (69:46).

30′ – VELIKA PREDNOST DOMAĆINA

Pred poslednji kvartal Alba ima veliku prednost – 66:46.

28′ – VRATIO SE LOJD

Eriksen daje trojku za “+22” (60:38), Radonjić traži tajm aut. U igru se vratio i Lojd koji ima tri lične. Prva akcija je bila za njega, ali je Džordan promašio trojku. Simonović zatim daje trojku (60:41).

26′ – ALBA UZVRAĆA

Kada je delovalo da su uspostavili igru Zvezda je ušla u seirju grešaka što Alba koristi (57:38).

24′ – DOBRA ODBRANA, SLAB NAPAD

Poboljšala je Zvezda igru u odbrani i to se vidi, ali to ne uspevaju da nagrade igrom u napadu za sada. Davidovac se muči sa penala, pa ne koristi zicer posle čega Volden greši prilikom dodavanja (51:35).

22′ – FAUL VOLDENA, PA SIKMA

Promenio je postavu za start drugog dela Radonjić, pa je Davidovac bio na poziciji krilnog centra. Volden je napravio faul u napadu. Dobrić potom sprečava poene Lemersa, a Kuzmić pogađa u završnici napada (49:32). Sikma zatim dolazi do poena uz malo sreće (51:32).

20+’ – RADONJIĆ NEZADOVOLJAN

Strateg Zvezde Dejan Radonjić nije bio zadovoljan prikazanim u prvom delu.

– Moramo da igramo bolje u odbrani i da u isto vreme prikažemo mnogo bolju igru u napadu, 11 izgubljenih lopti i samo četiri asistencije, mora to da se poboljša.

20′ – ALBA VODI NA POLUVREMENU

Alba na poluvremenu ima veliku prednost – 49:30.

18′ – TREĆA LIČNA LOJDA

Noko konačno prekida “prazan hod” i poentira. Lojd potom pravi faul. Šnajder to koristi da dođe do poena (43:28). Simonovićev promašaj ispravlja Noko (43:30). Simonović hvata loptu, sudije odlučuju da ne sviraju faul i da puste prednost, Lojd se zaleće i pravi faul u napadu što je njegova treća lična greška.

16′ – ALBA NA “+15”

Siva nastavlja da pronalazi laka rešenja u napadu (33:26). Simonović promašuje zicer. Noko pokušava da dribla pod košem, gubi loptu, a Siva daje trojku za “+10” (36:26). Nije pomogao ni tajm-aut, Hol je promašio trojku, Lemers je bio siguran sa poludistance (38:26). Posle nove greške Fontekio daje trojku (41:26).

14′ – REAKCIJA RADONJIĆA

Posle koša Grejndžera je Radonjić tražio tajm-aut (31:24). Lojd se vratio u igru i odmah poentirao (31:26). Volden je fauliran, posle čega je Noko napravio faul u postavljanju bloka.

12′ – DAVIDOVAC

Posle dobrih poteza Dobrića u završnici prve deonice Davidovac je pogodio za dv,a pa promašio dodatno bacanje. Kuzmić je uhvatio loptu, ali nije uspeo da je sačuva. Posle auta je Sikma došao do lakih poena sa poludistance, a sudija Rižik potom pokazuje da je Davidovac napravio grešku u koracima. Erikson potom daje trojku (29:24).

10′ – ODLIČNI POTEZI DOBRIĆA

Volden je izašao iz igre i na klupi se žalio na bol koji je zadobio kada je pao na parketu situaciji gde mu nije suđen faul. Zamenio ga je Uskoković. Šnajder dolazi do poena, posle čega je Davidovac bio polovičan sa linije penala (20:16). Siva poentira uprkos dobroj odbrani crveno-belih. Simonović, uz malo oklevanja, daje svoju novu trojku (22:19). Siva ne uspeva da uzvrati. Simonović nije uspeo da dođe do nove trojke, Šnajder je pogodio posle prodora, dok je Kuzmić  potom fauliran i pogodio je oba slobodna bacanja. Sjajan potez Dobrića, ukrao je loptu i iznudio faul, ali je bio polovičan sa penala (24:22).

8′ – RAZMENA TROJKI

Dobrić je siguran sa penala. Siva potom pogađa za tri (18:13), Simonović ekspresno uzvraća (18:13). Dobrić je ukrao loptu, nisu brzo završili napad, ali jesu posle poena Voldena koji je ujedno i fauliran, iako se arbitri nisu oglasili (18:15).

6′ – FONTEKIO RASPOLOŽEN

Trojka Fontekija, pa dobar potez Lojda za nove poene (13:7). Volden pravi faul, a posle tajm-auta Siva je siguran sa penala (15:7). Kuzmić je potom posle faula bio polovičan sa penala (15:8).

4′ – SERIJA ALBE

Alba uzvraća trojkom Eriksona i poenima Fontekija pod faulom. Kuridža je siguran sa penala, psole čega Fontekio dolazi do novih poena. Laki poeni Sikme (10:5).

2′ – TROJKA LOJDA

Jedine poene u prva dva minuta dao je Lojd, pogodio je trojku. Lazić je posle finte šuta promašio zicer.

19:55′ – PETORKA

Zvezda počinje meč u petorci Hol, Lazić, Lojd, Kuridža, Noko

19:48′ – ZVEZDA JE SPREMNA

Crveno-beli su spremni za utakmicu.

19:45′ – RADONJIĆEV “BEG”

Interesantna situacija uoči samog meča. Trener Zvezde Dejan Radonjić nije sačekao da čuje drugo pitanje novinara, pa su morali da ga vraćaju pred kamere.

19:39′ – SUDIJE

Pravdu na ovoj utakmici deliće sudijska trojka u sastavu Boris Rižik, Emilio Perez i Mehdi Difala.

19:31′ – PROMOCIJA NOVOG DRESA

Iz kluba su najavili da će večerašnja utakmica ujedno biti i meč u kom će biti promovisan “Adidas” dres ondnosno treća garnitura koju će igrači nositi u Berlinu.

Promo/KK Crvena zvezda

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike