VIDEO: Ovo je najvažniji koš u istoriji Monaka

09.04.2021

20:26

0

Autor: Adam Štulić

Francuski tim u finalu Evrokupa posle drame u Las Palmasu

VIDEO: Ovo je najvažniji koš u istoriji Monaka
Copyright Profimedia/Norbert Scanella/Panoramic/Bestimage

Monako je prvi finalista Evrokupa. Francuski tim savladao je Gran Kanariju i u gostima 76:74 (21:26, 24:9, 11:14, 20:25) slavivši u polufinalnoj seriji maksimalnim rezultatom 2:0.

Izabranici Zvezdana Mitrovića su u pravoj drami uspeli da izvuku pobedu, koju su mogli da osiguraju i mnogo pre odlučujućih poena Greja sa poludistance uz zvuk sirene.

Na kraju prvog poluvremena Monako je imao dvocifreni plus (45:35) i sigurno je čuvao stečeno vođstvo sve do same završnice meča u koju su ušli sa osam poena prednosti (74:66, 39. minut).

I umesto da rutinski privedu meč kraju, košarkaši Monaka su ušli u bespotrebnu nervozu koja je rezultirala ekspresnom serijom domaćih 8:0 za izjednačenje nešto više od tri sekunde pre kraja. Na njihovu sreću, imali su u svojim redovima sjajnog Greja koji je hladnokrvno ubacio šut za pobedu i veliko slavlje gostiju, koji sada na miru mogu da odgledaju majstoricu između Virtusa i Uniksa i spreme se za finalni okršaj za trofej i mesto u Evroligi naredne sezone.

Najt je sa 17 poena bio najefikasniji igrač meča, O’Brejn je dodao 15, koliko je dao i Di Bost, dok je Inglis meč završio sa 12 poena. Kod domaćih najraspoloženiji su bili Okoje (15), Balčerovski (12) i Kosteljo (11, 9 sk).

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike