Vidim Jokića drugi put u životu, ali znam da je igrač kao on unikat u košarci

07.12.2020

14:33 >> 14:50

0

Autor: Milan Nastić

Argentinac Kampaco prepun reči hvale za centra iz Srbije

Vidim Jokića drugi put u životu, ali znam da je igrač kao on unikat u košarci
Copyright MN Press

Novi saigrač Nikole Jokića u Denveru, plejmejker Faukundo Kampaco, kazao je da je tek drugi put imao priliku da vidi srpskog igrača, napominjući da ima neverovatnu košarkašku inteligenciju.

Ovo mi je drugi put da ga vidim. Pre toga to je bilo na Svestkom prvenstvu u Kini kada je moje selekcija igrala protiv Srbije. Ne mogu da donosim neke zaključke, ali čini mi se da je dobar momak. Pratio sam neke utakmice Denvera i vidim da poseduje neverovatnu košarkašku inteligenciju, što je danas retkost. Mislim da pored njega, svako može da postane bolji igrač – kazao je Kampaco posle prvog treninga Denvera pred skori start nove sezone.

Nikola Jokić je superzvezda i sada je to i zvanično potvrđeno (foto)

Argentinac je svestan da će mu trebati da se adaptira na novu sredinu, ali jedva čeka da počne sezona.

– Siguran sam da ću morati da se prilagodim na klub, igrače, igru… U Realu, kao i u Evropi, igra se više poziciona košarka, sporije,sa više taktičkih zamisli, dok je ovde totalno drugačije, igra se mnogo čvršće, pre svega u odbrani, i ono što sam mogao da primetim, moraću da poboljšam kretanje bez lopte.

Kampaco se oprostio od Reala i najavio dolazak kod Jokića: Vreme je da ispunim svoj san

Kampaco nije krio što je došao u Denver, koji ima velike ambicije u ovoj sezoni i nada se da će opravdati poverenje trenera, ali i navijača.

– Smatram da imamo odlične igrače, i naravno da sam srećan što sam deo ovog kolektiva. Uvek sam sanjao da zaigram u NBA, i to mi se ostvarilo. Sad je na meni da se dokažem – zaključio je Kampaco.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike