Bogdan se raspucao: Maestralni Bogdanović postavio novi lični rekord i doneo pobedu Atlanti (VIDEO)

11.04.2021

19:26 >> 19:28

0

Sjajna partija srpskog košarkaša

Bogdan se raspucao: Maestralni Bogdanović postavio novi lični rekord i doneo pobedu Atlanti (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Nell Redmond

Kada je pred početak meča Atlanta saopštila da na parket neće izaći Trej Jang, Danilo Galinari, Džon Kolins, Kem Rediš, Deandre Hanter, Toni Snel i Kris Dan to je moglo da znači samo jedno – da će Bogdan Bogdanović imati više prostora.

Upravo to se i dogodilo u pobedi/porazu protiv Šarlota-  101:105 (20:33, 25:19, 32:23, 24:30).

Završio je Bogdan meč sa 32 poena, tri manje od rekorda karijere (8/16 za tri, 3as, 2uk.l).

Srbin je upravo protiv Hornetsa doživeo povredu u januaru i izgleda da mu je to bio još jedan motiv da se pokaže. Upravo je on bio pokretačka snaga ekipe. Šutirao je fenomenalno, posebno za tri poena i za tri četvrtine je dao sedam trojki po čemu je izjednačio lični rekord karijere po dalekometnim hicima. Njegov tim je imao minimanlni zaostatak pred ulazak u poslednji kvartal (77:75).

Nešto bolje je domaćiin započeo deonicu, pa je pored novih Bogdanovih poena Mekmilan morao tajm-autom da smiri ekipu (92:82). U tim momentima je Bogdanović preuzeo ulogu organizatora igre, a šuteve je počeo da pogađa Lu Vilijams za samo “-3” na četiri minuta pre kraja (97:94). Tada je Bridžis izveo jedan od najboljih poteza na meču i spektakularno zakucavanje.

Na to je Bogdan odgovorio trojkom čime je postavio novi lični rekord sa osam trojki! Kapelino zakucavanje je donelo izjednačenje (99:99). Posle dobre odbrane je Lu doneo prednost Hoksima na ulasku u poslednji minut (101:103). Bogdan je zatim promašio trojku, Rozir je uzeo šut za tri iz veoma teške pozicije, a srpski bek je uhvatio loptu i sa linije penala stavio tačku na meč (101:105).

 

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike