KRAJ: Još jedan tripl-dabl Jokića, ali očajnih 12 minuta je koštalo Denver poraza

11.04.2021

21:07 >> 21:30

0

Autor: N. St.

Boston prekinuo seriju tima iz Kolorada od osam uzastopnih trijumfa

KRAJ: Još jedan tripl-dabl Jokića, ali očajnih 12 minuta je koštalo Denver poraza
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Sjajna serija Denvera od osam uzastopnih pobeda je prekinuta. Nikola Jokić je upisao još jedan tripl-dabl, odigrao je fenomenalnu treću četvrtinu tokom koje je ubacio 14 poena, ali onda je, kao i kompletan tim Denvera nestao sa parketa u četvrtoj četvrtini.

Dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

ČETVRTA ČETVRTINA

87:105 – Gotovo. Očajna, očajna četvrtina Denvera. Nagetsi su postigli samo osam poena u ovom periodu igre. Ništa, ali baš ništa nisu uspeli da učine u poslednjih 12 minuta. Serija od osam uzastopnih pobeda je okončana. Jokić je meč završio sa 17 poena, deset skokova, 11 asistencija. Igrao je 32 minuta, slobodna bacanja je šutirao 7-5, za dva je imao šut 13-6, a oba pokušaja za tri poena nisu bila uspešna.

85:100 – Deluje da je ovo kraj. Robert Vilijams igra odlično. Potpuno je zaustavio Jokića, koji više i nije u igri. Izblokirao je Kampacov šut za tri poena. Deluje da je serija od osam pobeda Denvera okončana. Ostalo je još 90 sekundi igre.

82:96 – Tripl-dabl je upisan, ali Nikola nema razloga da se raduje. Boston deluje sve sigurnije.

82:90 – Denver je u problemima. Jokić se vratio u igru, ali nije doneo momentalni boljitak. Osnovni razlog, Džejson Tejtum je u paklenom šuterskom ritmu.

79:80 – Ovo niko nije očekivao. Boston je poveo posle dva uspešno izvedena slobodna bacanja Romea Lengforda.

TREĆA ČETVRTINA

79:74 – Kraj treće četvrtine. Period bez Jokića u igri Boston je iskoristio da ponovo uhvati priključak. U samom finišu Kemba Voker je zadao mnogo muka timu iz Kolorada.

79:69 – Ma ovo je magija. Kakava četvrtina Nikole Jokića. Od jednog od najslabijih utakmica ove sezone do meča u kome mu u poslednjoj četvrtini potreban samo još jedan skok za tripl-dabla. Jokić je izašao iz igre uz učinak od 17 poena, devet skokova, 11 asistencija.

68:58 – Ovo je četvrtina Nikole Jokića. Počeo je da pogađa (do sada je sakupio deset poena u ovoj deonici igre), a sada je podelio i još jednu asistenciju za “ali-up” Porteru.

58:50 – Jokić je već sada blizu tripl-dabla. Gotovo da nije ni počelo drugo poluvremene, a Nikola na svom kontu već ima osam poena, šest skokova i sedam asistencija.

DRUGA ČETVRTINA

51:45 – Završena je i druga četvrtina. Denver ima prednost, ali ne onakvu kakvu su mnogi očekivali posle sjajnog starta. Opšti je utisak da su sudije negde “zaboravili” pištaljke. I Jokić i Tejtum su dobili tehničke greške greške zbog, čini se opravdanih protesta.

Jokić posle prve dve četvrtine ima samo tri poena (šut za dva 4-1, 1-0 za tri) uz pet skokova, šest asistencija i jednu ukradenu loptu. Kod Denvera je najefikasniji Majkl Porter junior sa 13 poena. U redovima Bostona po 11 poena tokom prve dve četvrtine sakupili su Smart i Tejtum.

49:40 – Bliži se kraj druge četvrtine. Period igre u kojima je viđeno mnogo grešaka. Boston je preko Markusa Smarta stigao do minus šest (46:40), ali odmah je uzvratio Gordon trojkom. Kelti su uzeli tajm-aut.

41:31 – Jokić se vratio u igru i ponovo je to onaj Denver sa početka utakmice. Serija Bostona i Tejtuma je prekinuta. Gordon je pogodio dva slobodna bacanja, Kamapco trojku na asistenciju Jokića, konačno se i Nikola upisao u strelce.

33:29 – Boston se vraća u meč. Probudio se Džejson Tejtum, probudili su se i kelti. Ol star igrač tima iz Masačustsa preuzeo je konce igre i za tili čas gosti su prišli vrlo blizu Denveru. Posle nešto manje od šest minuta igre u drugoj četvrtini Majkl Meloun je prinuđen da uzme ceo tajm-aut.

Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

PRVA  ČETVRTINA

27:16 – Završena je prva četvrtina. Nikola Jokić se nije upisao za deset minuta koliko je proveo u igri dok da nije zamenio veteran Pol Milsap. Center iz Sombora je imao dva neuspešna šuta, ali je zato uhvatio pet lopti i imao je pet asistencija. Majkl Porter je za devet minuta u igri postigao devet poena, Vil Barton se zaustavio na sedam. Igrači Denvera su pogodili pet trojki iz 12 pokušaja, imaju i deset asistencija. Kod Bostona bez poena je i dalje Džejson Tejtum, koji je promašio svih pet šuteva, a da nije bilo veterana Tristana Tompsona kao aduta sa klupe, prednost Denvera bi bila još veća.

19:9 – Evo i prve dvocifrene prednosti za Denver. Fakundo Kampaco je postigao trojku. Asistirao je, a ko drugi nego Nikola Jokić. Do kraja prve četvrtine ostalo je još pet minuta, a “nagetsi” su već stekli opipljivu prednost.

12:5 – Na početku meča Denver se potpuno oslanja na Protera i Bartona kao glavne ofanzivne poluge. Porter je sakupio sedam, a Barton 5. Jokić je već sakupio četiri skoka i tri asistencije. Denver posle prvih pet minuta igre vodi sa 12:5.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike