Trener Atlante odgovorio na pitanje “24sedam”: Od Bogdanovića tražim samo jedno

12.04.2021

05:39 >> 09:07

0

Autor: N. St.

Nejt Mekmilan pričao o srpskom košarkašu

Trener Atlante odgovorio na pitanje “24sedam”: Od Bogdanovića tražim samo jedno
Copyright Tanjug/AP Photo/Nell Redmond

Nisu imali skoro pola tima i to im nije smetalo. U skraćenoj rotaciji, predvođeni neverovatnim Bogdanom Bogdanovićem (32, 8/16 za tri) su košarkaši Atlante uspeli da slome otpor Šarlota (101:105).

Trener Nejt Mekmilan, koji će do kraja sezone biti na klupi, je bio zadovoljan prikazanim.

– Svidelo mi se to što smo ostali zajedno, znali smo da se Hornetsi neće predati, promenili su način odbrane, malo su nas uzdrmali u trećoj četvrtini. Posle smo se smirili, zaustavili neke njihove napade i postigli poene – počeo je Mekmilan.

Očekivano, prva tema bio je srpski bek.

Morali smo da se oslonimo na Bogdana više zbog izostanka nekih igrača, bio je agresivan, pogodio je neke teške šuteve, igrao je sa dosta samopouzdanja, dali smo mu loptu i on nas je džao nas u igri.

GUDVIN: BOGI JE LIDER, NEMA ŠTA NE UME

Jedan od igrača koji je iskoristio ukazano poverenje je bio Brendon Gudvin (17, 9as, 5sk), posebno zbog nekih sjajnih poteza u odbrani u samoj završnici. I on je odgovorio na pitanje „24sedam“ o Bogdanu.

– Olakšava igru dosta, nije samo tip igrača koji će da uhvati loptu i šutira. Među najboljim „pik en rol“ košarkašima je. Nalazi pozicije za šut, dao je osam trojki što sve govori. Stalno mu pričamo da šutira više, jer ume to da radi. Nema ničega što on ne ume. Kada mu damo loptu znamo da će nešto dobro da se desi. Protiv Hornetsa je imao i ulogu pleja, meni je stalno dobacivao da budem spreman za šut, Kapeli da se namesti u reketu, pozicionirao nas je na parketu, odradio je odličan posao kao lider – poručio je Gudvin.

U završnici su upravo Lu Vilijams i Bogdanović imali najviše loptu u rukama.

Imamo neke akcije koje volimo da igramo, kada neko ima „vruću“ ruku lopta ide njemu, to je bio Bogi ovog puta. Uradio je sve što treba. Sledeći put će možda to biti neko drugi. Ne treba zaboraviti ni Kapelu koji je pravi „lepak“ za nas tokom cele sezone na obe strane terena. Način na koji igra odbranu, pokriva greške, hvata skokove, postavlja blokove, poentira. Koristimo ga posebno u situacijama protiv timova koji igraju u nižim petorkama da ih kažnjava na taj način.

Odgovorio je zatim na pitanje „24sedam“ o Bogdanu, njegovoj igri i zahtevima koje ima za Srbina.

Pričali smo o agresivnosti. Ponekad ne šutira kada je u situaciji, već dodaje. To je lepo naravno, ali želimo da šutira kada može. Pravimo akcije malo više za njega, sa kretanjem lopte, utrčavanjima. Dodali smo te neke „setove“ za njega i sviđa mi se. Rekao sam mu da od njega tražim da ne propušta šuteve koji su stvar ritma kod njega. Timska igra i dodavanja su dobra stvar naravno, ali treba nam agresivni Bogi.

Na kraju je govorio o tabeli i borbi za doigravanje.

– Ne sme da postoji nikakvo opuštanje. Igramo dobro na obe strane terena i sada je važno da budemo zdravi i da ostanemo fokusirani. Trka je neizvesna. Jedna ili dve pobede mogu da te ubace ili izbace iz trke. Svesni smo da će biti neizvesno do kraja – zaključio je Mekmilan.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike