Poznat je poslednji učesnik plej-ofa Evrolige, epilog obradovao i finaliste Evrokupa

12.04.2021

19:26 >> 20:30

0

Autor: Adam Štulić

Zenit je osmi tim koji će u doigravanje elitnog takmičenja

Poznat je poslednji učesnik plej-ofa Evrolige, epilog obradovao i finaliste Evrokupa
Copyright MN Press

Otklonjena je i poslednja dileme što se tiče plej-ofa Evrolige. U četvrtfinale elitnog takmičenja otišao je Zenit, koji je u svom poslednjem meču ligaškog dela sezone bio bolji od Panatinaikosa 112:83 (26:22, 21:18, 29:20, 36:23).

Duel u Sank Peterburgu sa velikim očekivanjima pratio se i u Valensiji, koju je u doigravanje vodila pobeda Panatinaikosa, ali to nisu dočekali, pa su posle meča sportski čestitali Zenitu plasman u plej-of.

Španci su kakvu takvu nadu gajili posle prvih 20 minuta meča, ali su domaći u nastavku furioznom igrom ubacili 65 poena i raspršili snove Kaliniću, Marinkoviću i drugovima da mogu da produže učešće u elitnom takmičenju.

Kevin Pangos je bio maestralan u večerašnjem meču, uz 33 poena (7/12 za tri) imao je i 11 asistencija, Tomas je u ekipi Zenita postigao 18 poena, dok je Bili Beron dodao 12. Kod gostiju, najefikasniji je bio Nemanja Nedović 20 poena, 16 je postigao Papapetru.

Ovakvom ishodu ligaškog dela Evrolige, koji se završava u sredu duelom CSKA i Panatinaikosa bez ikakvog rezultatskog značaja, obradovali su se i finalisti Evrokupa. Naime, prema propozicijama Evrolige, oba tima koji budu u finalu Evrokupa sledeće sezone igraće u elitnom takmičenju, jer Valensija, kao tim koji mesto u Evroligi obezbedio preko slabijeg takmičenja, nije uspela da se plasira među najboljih osam i tako sačuva status evroligaša. U praksi, to znači da će Monako i Virtus ili Uniks, naredne sezone biti učesnici Evrolige.

PAROVI ČETVRTFINALA EVROLIGE

Barselona – Zenit

CSKA – Fenerbahče
Anadolu Efes – Real Madrid
Olimpija – Bajern
Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike