Konačno jedinstvo u regionalnoj košarci: Zvezda povukla tužbe, insistira se na hitnom sastanku sa ECA

22.04.2021

15:53 >> 16:51

0

Autor: Adam Štulić

Sve odluke sa vandredne Skupštine usvojene jednoglasno

Konačno jedinstvo u regionalnoj košarci: Zvezda povukla tužbe, insistira se na hitnom sastanku sa ECA
Copyright MN Press

Posle višemesečnog previranja, konačno je zavladalo jedinstvo u regionalnoj košarci. Na vandrednoj Skupštini ABA j.t.d. lige, održanoj u četvrtak u prisustvu 11 klubova, jednoglasno su usvojene odluke koje će osigurati dalji rast i napredak Jadranske lige, što je uslovilo i povlačenje svih tužbi koje je Crvena zvezda podnela protiv regionalnog takmičenja.

– KK Crvena zvezda izražava veliko zadovoljstvo što je sednica Skupštine održana uz prisustvo svih klubova ABA lige i što je protekla u vrlo konstruktivnoj atmosferi u kojoj su se klubovi vratili principima na kojima je regionalna liga i nastala 2015. godine – stoji u saopštenju crveno-belih.

Na vanrednoj sednici Skupštine usvojeno je i jednoglasno izglasano devet tačaka dnevnog reda, uključujući i one najvažnije, među kojima je imenovanje predsedništvo lige, kojom će do 7. septembra 2021. godine predsedavati predsednik Đorđe Avramović (FMP) i potpredsednici Đorđije Pavićević (Mornar) i Željko Žilavec (Zadar).

– Takođe, usvojeni su interni akti (Bylaws) lige (koji su od početka sezone usled neregulisanih odnosa u ligi imali oznaku „radno“), utvrđen je i status direktora i sportskog direktora ABA lige kojima je produžen ugovor do početka nove sezone, a definitivno je potvrđen status KK Primorska koji je istupio iz lige zbog nedostatka finansijskih sredstava, kao i Covid-19 protokol i pravilnik o radu sudijskog dela – objavili su crveno-beli.

Primarni cilj ABA lige u narednom periodu biće transformacija iz Društva sa generalnim partnerstvom (j.t.d.) u Društvo sa ograničenom odgovornošću (d.o.o.). S tim u vezi, pravna radna grupa, koja radi na pripremi potrebne dokumentacije, dobila je rok da dostavi sva potrebna akta o transformaciji najkasnije do 15. juna 2021. godine.

– KK Crvena zvezda smatra da je ovakvom delovanjem i jedinstvom svih klubova i to pre završetka ligaškog dela sezone, ABA liga uspela u poslednjem trenutku da se vrati u pravne i zakonske okvire koji će joj omogućiti da funkcioniše u narednom periodu i do održavanja naredne, redovne Skupštine koju će zakazati Predsedništvo ABA lige – zaključuje se u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Na kraju, članovi Skupštine regionalnog takmičenja insistirali su na hitnom sastanku sa ECA, s ciljem definisanja odnosa između dve organizacije, te statusa i procesa kvalifikacija klubova iz ABA lige u Evroligu i Evrokup.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike