Zvezda bez Hola i sa tri poraza zaredom dočekuje ekipu iz Pireja

09.12.2020

13:45 >> 13:52

0

Autor: Milan Nastić

Crveno-beli sutra (19.00) igraju protiv Olimpijakosa

Zvezda bez Hola i sa tri poraza zaredom dočekuje ekipu iz Pireja
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde sutra (19.00) u nezgodnom trenutku dočekuju Olimpijakos u 13. kolu Evrolige. Osim što su u nizu od tri poraza zaredom, trener Saša Obardović ima dosta problema, pre svega na poziciji pleja.

Saša Obradović u velikim problemima pred meč sa Olimpijakosom

Naime, ponovo se povredio Lengston Hol, a klub se zahvalio na dvomesečnoj saradnji sa Tejlorom Ročestijem, tako da će biti veoma teško organizovati igru protiv ekipe iz Pireja.

– Izvanredno su se pokazali u utorak. Bez obzira na činjenicu da igraju najmanji broj utakmica od svih ekipa u Evroligi, košarkaši Olimpijakosa imaju ogromno iskustvo, imaju pretnje na svim pozicijama, odlične igrače, i rekao bih, najbolji plejmejkerski tandem možda i u celoj ligi, u vidu Slukasa i Spanulisa koji su godinama važni u evropskoj košarci. Odlični „fizikalci“ na pozicijama visokih igrača, koji uz to i odlično trče, pozicioniraju i odlično skaču. To je nešto na šta moramo da obratimo takođe pažnju kako bi pobedili u toj utakmici. Olimpijakos ne izgleda isto u odnosu na pre tri četiri nedelje, imali su problema sa koronom,povredama nekih igrača. Sada izgledaju drugačije, svi su tu, i vratili su se na odličan način ovom pobedom u Barseloni. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu kako bi došli do bodova – poručio je Obradović.

Zvezda ostala bez igrača

Košarkaš crveno-belih Ognjen Dobrić istakao je da Olimpijakos dolazi u Beograd posle izuzetno važnog trijumfa nad Barselonom, što im je sigurno ulilo još veće samopouzdanje.

– Očekuje nas vrlo neugodan protivnik koji uz to stiže u dobrom raspoloženju nakon velike pobede u Barseloni. Vrlo iskusna ekipa koja ima dovoljno vremena da se priprema za jedino takmičenje, a to je Evroliga, jer nemaju nikakvih obaveza u domaćem šampionatu. Vratili su Slukasa, ove sezone odlično igraju MekKisik i Martin koga dobro poznajemo iz prošle sezone, kao i Čarls Dženkins, Vezenkov je takođe odličan ove sezone. Naravno, nikada ne treba zaboraviti Spanulisa i Printezisa, sjajne igrače i ljude koji su lična karta Olimpijakosa i svih njihovih najvećih uspeha. Međutim, mi moramo da gledamo samo sebe. Moramo da pronađemo naš ritam, da odigramo dobru utakmicu i dođemo do pobede. Neće biti lako, ali želimo da se vratimo našoj igri koja nas je krasila u prethodnom periodu i donosila nam pobede u ovakvim mečevima – smatra Dobrić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike