Ko će predstavljati Srbiju na završnom turniru Evrolige?

05.05.2021

05:33 >> 07:51

0

Autor: M. R.

Samo Barselona bez naših igrača

Ko će predstavljati Srbiju na završnom turniru Evrolige?
Copyright Profimedia

Završene su četvrtfinalne borbe u Evroligi, pa sada možemo da zaključimo da će i Srbija imati svoje predstavnike na fajnal-foru u Kelnu. Do prvog evropskog trofeja će pokušati da dođe Vasilije Micić u dresu Efesa, baš kao i Vladimir Micov u opremi Olimpije. Da osvoji titulu CSKA navijaće Nikola Milutinov, koji je nažalost prerano završio sezonu zbog teže povrede ramena.

Pročitajte još

Vasilije Micić je cele sezone bio jedna od glavnih uzdanica turskog kluba. Odigrao je 38 utakmica i ostvario prosek od 16,3 poena, 2,6 skokova i 4,8 asistencija. Najbolju predstavu je prikazao u ligaškom delu protiv Fenerbahčea kada je ubacio 37 poena, a imao ukupan indeks korisnosti 44. U plej-ofu protiv Real Madrida je na pet mečeva imao prosečno 17,2 poena, 2,4 skoka i četiri uspešna dodavanja. Kada su završni turniri u pitanju, Micić ima iskustva, jer je sa Žalgirisom u Beogradu osvojio treće mesto 2018. godine, dok je 2019. u Vitoriji u finalu u dresu Efesa poražen od CSKA, s kojim će se sada sastati već na otvaranju F4.

Vladimir Micov će takođe treći put učestvovati na završnom turniru najjačeg evropskog takmičenja. On je ove sezone za Olimpiju postizao u proseku 5,6 poena na 28 utakmica. Povreda i korona su ga omele da da još značajniji trag… S obzirom na to da ima 35 godina, ovo bi mogla da mu bude poslednja šansa za osvajanja trofeja. O tome je nedavno pričao i u intervjuu za 24sedam.

– Na kraju ove sezone ću zaokružiti 20 godina profesionalnog bavljenja košarkom. To je baš lep jubilej. Skoro u svakoj zemlji sam osvojio nešto, jedina žal mi je ostala za Evroligom. Dva puta sam sa CSKA bio na fajnal-foru, ali nismo tada osvajali. Ove sezone super igramo, ali ne bih da se zalećem sa ambicijama. Daj Bože da budemo među pet najboljih ekipa… A ako bi se desio trofej, to bi bio šlag na torti za kraj karijere. Makar da obezbedimo završni turnir, pa ćemo videti, možda bude treća sreća – najavio je tada Vladimir Micov.

Da je bilo više sreće, Nikola Milutinov bi bio jedna od najznačajnijih karika CSKA u završnici Evrolige. On je odigrao 20 utakmica ove sezone i ostvario prosek od 9,8 poena i 8,6 skokova. Bio je najbolji igrač Evrolige u decembru, a onda je krajem januara doživeo povredu na meču sa Bajernom, posle čega je klub objavio da će propustiti sve utakmice do kraja sezone.

Fajnal-for je na programu od 28. do 30. maja, a u prvom polufinalu će se sastati Barselona i Olimpija, dok drugi par čine Anadolu Efes i moskovski CSKA.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike