Trinkijeri posle poraza od Armanija: Mi smo tu seriju dobili 3:1, zaslužili smo mesto na F4

10.05.2021

17:03 >> 16:54

0

Autor: N. St.

Strateg Bajerna ponosan na svoje izabranike

Trinkijeri posle poraza od Armanija: Mi smo tu seriju dobili 3:1, zaslužili smo mesto na F4
Copyright MN Press

Učesnici fajnal-fora Evrolige u Kelnu su poznati. Za pehar elitnog takmičenja boriće se CSKA, Armani, Efes i Barselona. Čak tri od četiri meča su rešena u “majstoricama”, a jedan od njih bio je i duel Olimpije iz Milana i Bajerna.

Italijanski tim je slavio ukupnim rezultatom 3:2. Strateg Bavaraca Andrea Trinkijeri je u razgovoru za podkast kluba govorio o celoj seriji. Prvi meč je rešen košem u poslednjoj sekundi, drugi je Armani dobio prilično lako, treći i četvrti su pripali nemačkom timu, pa je ključni okršaj dobio tim Etorea Mesine koji je umalo prokockao veliku prednost.

Prvi meč je mogao da ubije bilo koji tim na svetu. Mogao je da ubije slona. Najveći uspeh je što smo igrali petu utakmicu posle takvog poraza. Praktično smo dobili taj prvi meč, sve osim te jedne akcije smo odradili kako treba i to se dešava, mi smo ljudi – počeo je Trinkijeri.

Nastavio je u istom dahu.

– Nismo bili toliko dobri u drugoj utakmici, mada smo se borili, ako pogledate istoriju u drugim mečevima se obično gubi sa po 30 razlike. Po mom mišljenju mi smo ovu seriju dobili sa 3:1. Međutim, situacija je drugačija i moram da prihvatim da smo dali sve od sebe i dobili dva meča kod kuće i to bez dvojice bekova, a upravo su bekovi najveća snaga Milana.

Uveren je bivši trener Partizana da je njegov novi tim zaslužio mesto među četiri najbolje ekipe.

– Zahvalan sam i srećan, jer ne gledam ono šta smo dobili, već ono šta smo zaslužili. Po načinu na koji smo igrali zaslužili smo poštovanje i mesto na fajnal-foru. To je dovoljno da preživimo – zaključio je Trinkijeri.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike