Bogdanova magija srušila Orlando (VIDEO)

14.05.2021

06:16 >> 06:21

0

Autor: Adam Štulić

Srpski reprezentativac je imao fantastičnu noć

Bogdanova magija srušila Orlando (VIDEO)
Copyright Profimedia.rs

Orlando je osetio magiju Bogdana Bogdanovića. Srpski reprezentativac ubacio je u noći između četvrtka i petka 27 poena i bio je najzaslužniji za 10. uzastopni trijumf Hoksa na domaćem parketu, što je ujedno i najduži aktivni niz u NBA ligi – 116:93 (29:16, 32:25, 32:30, 23:22).

Iako je zbog bolova u desnoj butini bio pod znakom pitanja za meč, srpski reprezentativac se našao u startnoj petorci i sa 16 poena u prvom poluvremenu predvodio je Atlantu do ogromnih 20 poena prednosti na velikom odmoru.

Samo dan pošto su, posle četiri godine, obezbedili mesto u plej-ofu, košarkaši Atlante su uspešno nastavili borbu za četvrto mesto na kraju ligaškog dela sezone, koje im obezbeđuje prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja.

Bogdan je imao odlično šutersko veče (9/12 iz igre, 4/7 za tri), što je potvrda da mu saigrači, pre svih Tre Jang, i trener Mekmilan sve više veruju.

– Tre zna da Bogdan Mode da ubaci loptu u koš. Napravili smo nekoliko akcija od kako je ušao u startnu postavu kako bismo pokušali da iskoristimo prednost koju nam daju njegove sposobnosti. Mislim da Bogi i Tre grade određenu hemiju na terenu. Kada imate igrača koji može tako da šutira, morate da pronađete način da mu date loptu u ruke – kazao je posle meča strateg Hoksa.

Jang (18 p, 7 as) i Kapela (14 p, 14 sk) bili su, pored Bogdana, najzaslužniji za 18 trijumf u poslednjih 20 utakmica Atlante na svom parketu, dok su kod Orlanda efikasniji od ostalih bili Hempton sa 18, te Karter i Entoni sa po 12 poena.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike