Obradović: Čudan sudijski kriterijum

10.12.2020

20:51 >> 20:58

0

Autor: N. St.

Trener Zvezde analizirao poraz od Olimpijakosa

Obradović: Čudan sudijski kriterijum
Copyright MN Press

Bila je Crvena zvezda tako blizu da dođe do pobede, ali na kraju nije uspela. Olimpijakos je košem Printezisa u poslednjim sekundama slavio u Beogradu (79:81).

Trener srpskog tima Saša Obradović je dao svoje viđenje meča.

– Nažalost smo izgubili. Čestitam Olimpijakosu. Mi streba da budemo tužni, imali smo šansu da dobijemo meč, posebno posle sjajnog početka. Tokom utakmice smo imali probleme sa organizacijom. Sa energijom i borbom smo imali šansu da završimo utakmicu u našu korist, nismo uspeli – rekao je Obradović.

Pročitajte još: Triler pripao Olimpijakosu, sudijske odluke razbesnele Zvezdu

Analizirao je dešavanja u drugom poluvremena.

– Veoma bolan momenat za nas je bio treći faul Voldena na startu treće četvrtine. U tom trenutku gubimo organizaciju igre, opet smo izgledali malo bez glave na terenu. Lojd je organizovao igru, što nije njegova prirodna pozicija, možda je to bilo malo problematično da pronađemo napadačke opcije. Šut za tri poena Olimpijakosa nas je malo više omeo. Larencakis nas je iznenadio, odigrao je kao džoker sa Herisonom zajedno. Tu smo malo izgubili ritam. Dobrim karakterom smo se vratili, nije bilo dovoljno.

Neizvesna završnica je donela dosta uzbuđenja i odluka o kojima se priča, kako sudijskih, tako i trenerskih. Prva je zahtev sa klupe da Lazić pravi faul na osam sekundi pre kraja, posle čega je Spanulis bio polovičan (78:79).

– Mislim da je bila dobra odluka. Imali smo šansu da mi završimo, posebno u odnosu na kriterijum suđenja koji je bio čudan u odnosu na to šta je sve svirano. Odlučio sam da mi završavamo svojim napadom, opet bih isto uradio.

Pred poslednji napad i koš Printezisa je Spanulis sa dve ruke odgurnuo Lazića, arbitri nisu reagovali.

– Ne mogu da komentarišem to, nisam dobro video. Malo čudne odluke u pojedinim situacijama. Predvideli smo sve, osim te poslednje njihove akcije. Verovatno je postojao faul, tako mi je izgledalo.

Posle odlaska Ročestija i rovitog Hola je jasno da Zvezda ima probleme na poziciji plejmejkera.

– Tražimo najbolje opcije na tržištu. Vidljivo je da nam fali organizacija i čvrstina. Razmišljamo o svemu. Videćemo koje su nam mogućnosti – zaključio je Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike