Deža vi: Javor i Printezis ponovo u centru pažnje protiv Zvezde

10.12.2020

21:14 >> 21:18

0

Autor: N. St.

Nije prvi put da se ovako nešto događa na utakmici Olimpijakosa i srpskog tima

Deža vi: Javor i Printezis ponovo u centru pažnje protiv Zvezde
Copyright MN Press

Bes i ljutnja. Tako bi najbolje mogla da se opiše reakcija navijača Crvene zvezde posle poraza od Olimpijakosa (79:81). Razlog za to je sudijska trojka na čelu sa Damirom Javorom.

Pročitajte još: Obradović: Čudan sudijski kriterijum

Meč je obeležio velik broj spornih odluka arbitara, kako tokom meča, poput očiglednog faula na prodoru Lojda koji nije suđen, nedosuđivanja nesportske kada je Slukas u glavu udario Dobrića, pa do poslednjeg napada kada je Spanulis sa dve ruke odgurnuo Lazića pre pobedničkog koša Printezisa.

Sve ovo je bio pravi deža vi iz 2017. godine, tačnije meča koji su 17. marta odigrali isti timovi u “Areni”. Tada je takođe Printezis postigao presudan koš, ali je u centru pažnje i tada bio sudija Javor.

Posle 40 minuta igre je bilo nerešeno (58:58), usledili su produžeci. Igralo se koš za koš u dodatnih pet minuta, da bi na 20 sekundi pre kraja Gudurić krenuo na prodor, arbitri su pokazali da je lopta za Zvezdu i tada su odlučili da pogledaju usporen snimak. Posle nekoliko minuta “većanja” je Damir Javor pokazao da je “mrtva lopta”, a tada je strelica pokazala da je napad za grčki tim. Printezis je dao koš, Dženkins pokušao sa svoje polovine, nije bio ni blizu (64:66). To je bio poraz koji je na kraju crveno-bele koštao prolaska u sledeću fazu takmičenja…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike