Zvezda propustila prvu meč loptu: Dela Vale i slobodna bacanja za pobedu Budućnosti i četvrti meč

22.05.2021

20:41 >> 22:49

0

Crveno-beli poraženi u crnogorskoj prestonici

Zvezda propustila prvu meč loptu: Dela Vale i slobodna bacanja za pobedu Budućnosti i četvrti meč
Copyright MN Press

Serija se nastavlja. Prva meč lopta je propuštena. Crvena zvezda nije uspela da dođe do treće pobede i tako stigne do regionalne titule.

Budućnost je slavila u prvom meču u „Morači“ – 75:71 (15:19, 20:13, 16:15, 24:24).

Ključna razlika napravljena je u slobodnim bacanjima, pošto je domaći tim bio tu znatno bolji (28/34) naspram (11/14). Naredni meč je u ponedeljak na istom mestu (20.30h).

Obradovali su se navijači Zvezde kada su videli Voldena na parketu kako se zagreva. Uprkos tome, u startnoj petorci se našao Hol. Lengston je ponovo, baš kao i u prethodnom duelu u Beogradu, nastavio da pravi početničke greške. Jedna od njih je bilo fauliranje Dela Valea na šutu za tri. Uz sve to je sudijski kriterijm bio takav da se svaki kontakt sudio, pa je tako domaći tim išao često na liniju penala, a prvi faul Podgoričana viđen je tek polovinom prve deonice (8:4).

Uveo je tada Radonjić Voldena u igru umesto Hola, Dobrić je nastavio odličnu šutersku seriju i na taj način vratio crveno-bele u igru. Problem za Korija je bio što je ekspresno napravio dve lične, pa ga je zamenio Uskoković. Zvezda je odličnim skokom pravila velike probleme rivalu što je bilo veoma značajno zbog problema sa šutom. Za to su nagrađeni trojkom Davidovca uz zvuk sirene prve deonice (15:19).

Bivši kapiten Zvezde Luka Mitrović je pokrenuo svoj tim u drugoj deonici, pogađao je u reketu, zakucavao, Lojd je promašivao na drugoj strani. Nije odustajao, čekao je i dočekao Džordan svoj šut. Dovoljno da primora Milojevića da reaguje tajm-autom i tako „razdrma“ tim (27:30). Veliki problem se tada pojavio u vidu bespotrebne treće lične Voldena i povratka Uskokovića. Pravio je crnogogorski tim presing na mladog pleja, Lojd je bio prinuđen da se bavi i organizacijom igre, a sve to i slobodna bacanja su im omogućila da na pauzu odu sa vođstvom (35:32).

Ušla je Budućnost u kontra-ritam, Zvezda je podigla nivo igre u odbrani, ali nije uspela bolje da iskoristi činjenicu da je domaćin dao samo jedan poen za pet minuta (36:38). Stvari su se dodatno pogoršale kada je Volden sredinom trećeg kvartala napravio četvrtu ličnu i tako izbacio sebe iz igre. Zahvaljujući 24 izvedena penala za tri četvrtine, naspram pet Zvezdinih je domaći tim u poslednji kvartal ušao sa vođstvom koje bi bilo još veće da Davidovac nije pogodio uz zvuk sirene (51:47).

Serijom poena Lojda i Lazića se Zvezda vratila u igru (53:53), a Volden je ubrzo napravio svoju petu ličnu za svega osam minuta provedenih na parketu što je donelo Dela Valeu poene sa penala (57:53). U trenutku kada je delovalo da su Podgoričani preuzeli kontrolu igre Edžim je napravio peti faul, pa je šutnuo reklame i dobio tehničku. Lojd je promašio bacanje, Noko je zakucao, da bi Dela Vale na to odgovorio trojkom, posle čega je Lojd ponovo promašio za tri (0/5). Nikolić je to kaznio i doneo ogromnu prednost na manje od pet minuta pre kraja (64:57).

Rezultatska klackalica je vraćena kada je Dobrić na ulasku u poslednji minut pogodio za tri (70:69), ali je Dela Vale uzvratio istom merom u sledećem napadu (73:69). Lojd je posle faula dao oba penala. Lazić je odigrao odličnu odbranu na Ivanoviću, usledila je velika borba za loptu, a sudija Boltauzer je dosudio faul kapitena Zvezde u poslednjoj sekundi napada na Dela Valeu. Dovoljno da svi sa klupe srpskog tima skoče. Italijan je dao oba, Dobrić je promašio, Budućnost je pobedila (75:71).

BUDUĆNOST: Kobs 6 (3as), Ivanović 11 (6as), Edžim 9, Šehović, D.Nikolić 11 (8sk), Apić, Mitrović 8 (7sk), Dela Vale 19 (7/7 sa penala), Z. Nikolić 2, Popović 2, Rid 7 (6sk)

ZVEZDA: Hol 4 (3sk, 2as), Volden 3, Lojd 19 (7as), Uskoković, Davidovac 10 (8sk), Lazić 5 (4sk), Rid, Radanov, Dobrić 17, Simonović 2, Kuzmić 1, Noko 10 (11sk)

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike