Denver izjednačio: Jokića tukli, provocirali, a Somborac ponovo dominirao

25.05.2021

06:44 >> 06:46

0

Autor: Milan Nastić

Nagitsi slavili protiv Portlanda sa 128:109

Denver izjednačio: Jokića tukli, provocirali, a Somborac ponovo dominirao
Copyright Profimedia.rs

Denver je izjednačio na 1:1 u plej-ofu NBA, a Nikola Jokić je još jednom dokazao zašto zaslužuje da bude MVP.

Nagitsi su slavili sa 128:109, a srpski košarkaš je odigrao briljantnu partiju sa 38 poena, osam skokova i pet asistenecija za 31 minut provedenih na parketu.

Iako je tokom čitavog meča bio provociran od strane gostujućih igrača, stameni Somborac je sve to uspeo da izdrži i na kraju izađe kao pobednik.

Najbolji primer se dogodio sredinom prve četvrtine, kada je Karmelo Entoni iz čistog mira udario našeg igrača, i srušio ga na parket, ali ni to nije sprečilo Jokića da bude lider svog tima.

Što se tiče samog meča, Denver je od samog početka utakmice kontorlisao igru, videla se velika želja da odigraju jedan dobar meč i izjednače pred odlazak u Oregon.

Pročitajte još

Nikola Jokić je od prvog minuta bio u odličnom ritmu, sa lakoćom je pronalazio put do protivničkog koša, a najbolji pokazatelj su brojke.

Sa linije slobodnih bacanja imao je skor 6/6, za dva 13/16 i centri Portlanda, pre svih Jusuf Nurkić nije imao rešenje kako da zaustavi srpskog košarkaša.

Publika je svaki pogodak pozdravljala sa povicima sa tribina MVP, MVP, a on im je uzvraćao koševima.

Treba istaći odličnu partiju najboljeg Igrača Portlanda Lilarda koji je ubacio 42 poena i da nije bilo njega, već na poluvremenu bi se znao pobednik.

On je samo u drugom kvratalu postigao 22, a u prvom poluvremenu čak 32 koša.

Sad se serija seli na parket Portlanda gde se u naredna dva meča očekuje velika borba za svaki poen i tim iz Kolorada sve će pokušati da vrati brejk koji su napravili Blejzersi na njihovom terenu.

U drugom meču Milvoki je bez većih problema pobedio Majami sa 132:98 i već poveo u seriju sa 2:0.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Adetokunbo 31 , dok je u Hitsima dominirao Dedmon sa 19.

Treba istaći da je u poraženoj ekipi Nemanja Bjelica postigao 4 poena, uz jedan skok za 12 minuta provedenih na parketu.

Dvorana: Bol arena, Denver (Kolorado)
Denver: Jokić 38, Porter Džunior 18, Milsap 15, Gordon 13, Kampaco 12, Moris 12, Rivers 9, Hauard 5, Grin 4, Herison 2, Enadži, Čančar, Bol
Portland: Lilard 42 (10as), Mekolum 21, Pauel 15, Nurkić 7 (13sk), Entoni 5, Kanter 4, Kovington 3, Sajmons 3, Litl 3, Džouns Džunior 2, Holis-Džeferson 2, Lif 2, Džajls, Elebi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike