Goran Grbović za Arenu: Kao osvedočeni partizanovac kažem - Zvezda stoji na odbrani srpske košarke

25.05.2021

15:50 >> 19:23

0

Bivši as crno-belih smatra da se u finalu ABA lige evidentno sudi u korist podgoričke ekipe

Goran Grbović za Arenu: Kao osvedočeni partizanovac kažem - Zvezda stoji na odbrani srpske košarke
Copyright Goran Grbović MN Press

Bivši as Partizana Goran Grbović u emisiji  “Arena ABA specijal” na Arena Sport TV izjavio je da su sudije u finalnoj seriji regionalne lige između Crvene zvezde i Budućnosti pokazale nedoslednost na štetu beogradskog tima. Grbović je komentarisao sporne trenutke sa treće utakmice, ocenivši da su pojedine situacije na zapanjujući način presuđivane.

– To su dve najbolje ekipe. Kad već Partizana nema, onda su oni zasluženo ušli u finale. Zvezdina je velika prednost u tom koru domaćih igrača: Davidovac, Dobrić, Lazić… Oni to odlično rade i vode, ostali su njihov dobar servis. Lojd je išao gore-dole, Radonjić je savršeno vodio te četiri utakmice i sve je bilo dobro, osim sudija – rekao je Grbović i dodao:

– To jeste tema, i ne samo sudije, već i delegiranje, jer lošom arbitražom devastirate sve napore igrača koji su učinili sve da dođu do finala. Veliki je ulog, jer i ove godine on znači učešće u Evroligi. Ja sam već rekao da će to biti naporna finalna serija, ali je Dejan Radonjić pokazao jasnu strategiju.

Pogledajte stručno mišljenje Gorana Grbovića o finalu ABA lige…

Nekadašnji as Partizana smatra da Budućnost trenutno ima bolju ekipu od Crvene zvezde:

Dejan Milojević ima bolju ekipu od Zvezdine, što znači manje povređenih igrača, odličnu klupu i način da održi tempo, dok je kod Zvezda Radonjić pokazao da je jedan fantastičan stručnjak. On je oduvek sistematičan, precizan, tačan i mislim da je dobro prostudirao protivnika.

Grbović kaže da se na osnovu statistike može jasno uočiti kakvu je tendeciju imalo suđenje:

– Mislim da je odnos u bacanjima 128:80 u sve četiri utakmice. Šta to znači? Da li to znači da Radonjić već sada mora da računa na to da će Budućnost imati više bacanja…

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike