Srbin jači od provokacija: Jokić ponovo dominirao, Denver vratio brejk (VIDEO)

28.05.2021

06:33 >> 09:45

0

Autor: Milan Nastić

Somborac ostvario još jedan dabl-dabl

Srbin jači od provokacija: Jokić ponovo dominirao, Denver vratio brejk (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Craig Mitchelldyer)

Ponovo briljantni Nikola Jokić. Srpski reprezentativac je najzaslužniji za trijumf Denvera nad Portlandom sa 120:115, čime su Nagitsi poveli protiv Blejzersa u seriji sa 2:1 u četvrtfinalu Zapadne konferencije .

Stameni Somborac je još jednom pokazao dominaciju i najzaslužniji što je klub iz Kolarada stigao do pobede i tako vratio brejk.

Pročitajte još

Jokić je za 35 minuta ostvario još jedan dabl-dabl, jer je upisao 36 koševa, deset skokova i pet asistencija.

Igrači Portlanda ponovo nisu imali rešenje za odličnog Srbina, koji uspevao na sebi specifičan način da pronađe put do njihovog koša.

Čak su protivnički igrači i na nesportski način pokušavali da zaustave centra Denvera, a najbolji pokazatelj je udaranje Kantera po licu Jokića, ali ni to nije izbacilo iz takta našeg košarkaša, koji je nastavio da rešeta protivnički koš.

Somborac je odlično odigrao treću četvrtinu i slobodno se može reći da je sam održavao prednost Denvera.

Ipak, i centra Nagitsa je početkom poslednje deonice stigao umor, morao je malo da sedne na klupu da bi došao do vazduha.

U tom periodu sjajan je bio Ostin Rivers, koji je na adekvatan način zamenio Jokića, pogodivši veoma bitne trojke, čime je zadržavao prednost svoje ekipe.

On je meč završio sa 21 koševa, četiri skoka i dve asistencije.

Ipak, ušlo se u uzbudljivu završnicu pri rezultatu 118:115, košarkaš Denvera Moris je promašio drugo bacanje, i tako dao nadu domaćoj ekipi da mogu da stignu do produžetka.

Do kraja meča je ostalo još tri sekunde, ali Jokić je bio priseban, uzeo loptu i iz odbojke postigao odlučujuće poene za trijumf svoje ekipe.

U poraženoj ekipi kao po običaju dominirao je Lilard koji je bio i najefikasniji igrač na meču sa 37 poena, dva skoka i pet asistencija.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike