Efes preživeo dramu protiv CSKA u Kelnu: MVP Vasilije Micić će se boriti za evropsku titulu (VIDEO)

28.05.2021

18:04 >> 20:28

0

Autor: M. R.

Turski tim slavio protiv ekipe iz Moskve - 89:86

Efes preživeo dramu protiv CSKA u Kelnu: MVP Vasilije Micić će se boriti za evropsku titulu (VIDEO)
Copyright Profimedia

Srpski košarkaš Vasilije Micić boriće se za evropsku titulu u nedelju u Kelnu. Anadolu Efes je ispustio prednost od 21 razlike protiv CSKA, doveo trijumf u pitanje u poslednjim sekundama polufinalnog meča, ali na kraju ipak izašao sa terena kao pobednik – 89:86 (25:15, 24:22, 22:18, 18:31). Za trofej će se boriti sa boljim iz drugog duela u kome se sastaju Barselona i Olimpija Milano.

Jedva je dočekao Vasilije Micić da izađe na glavnu pozornicu u Kelnu. MVP Evrolige je već u prvom poluvremenu pokazao da je nagrada završila u pravim rukama. Razigrao je tim, pogađao za dva, za tri, bio siguran sa linije slobodnih bacanja. Na pauzu je otišao sa 14 poena na svom kontu, a Efes sa vođstvom od 12 razlike (49:37).

Turska ekipa je mnogo bolje bila šuterski raspoložena – postigli su sedam trojki u prvih 20 minuta, a Moskovljani samo tri. U Efesu je prednjačio Bobua koji je šutirao savršenih tri od tri i tako najbolje pratio Micića. CSKA je u igri ostavio Vil Klajbrun, koji je uspeo dobrim potezima u završnici da spreči protivnike da odu sa još većom razlikom u svlačionicu.

Samo je za kratko zaustavio tursku ekspediciju, koja je na startu drugog poluvremena ponovo zaplesala po taktovima Vasilija Micića. Neverovatna trojka uz faul u padu, pa posle još dva poena. Srpski plejmejker bio je nezaustavljiv. Za tri minuta treće deonice Efes je stigao do vođstva – 60:39. Ekipa iz Rusije je do kraja ove četvrtine uspela malo da se podigne zahvaljujući Lundbergu, pa je pred odlučujućih deset minuta bila u minusu od 16 poena.

Poslednja četvrtina donela je uzbuđenje, kao što se i očekuje na fajnal-foru. CSKA je otvorio sa dve trojke i za čas je bilo “samo” deset razlike. Nije sve više išlo glatko u igri Efesa, ali su košarkaši turskog tima sa linije slobodnih bacanja pogađali i održavali tu prednost. Moskovljani su na drugoj strani pokušavali da se približe i učine završnicu neizvesnom. Šest minuta pre kraja Šanli je pogodio sedmo bacanje iz sedam pokušaja i doneo klubu iz Istanbula vođstvo – 79:67.

Heket je tada preuzeo stvari u svoje ruke i doveo svoj tim na pet poena zaostatka. Pitanje pobednika je bila potpuno otvoreno… Micić više nije bio u raspoloženju iz prvog poluvremena, što su momci iz Moskve iskoristili da se potpuno približe. Pre svega Klajburn, koji je bez greške pogađao u ključnim trenucima.

Kurbanov je smanjio na samo pola koša razlike 68 sekundi pre kraja – 87:86. Ređali su se promašaji Efesa, ali na njihovu sreću nisu tokom poslednjeg minuta bili precizni ni protivnici. Sedam sekundi pre kraja Šejn Larkin je stao na liniju slobodnih bacanja i promašio prvo. Pogodio je drugo za 88:86. Usledio je tajm-aut posle koga je Vil Klajburn pokušao za tri, ali nije uspeo da pogodi za pobedu i plasman u finale. Larin je overio trijumf sa “penala”.

Efes je preživeo dramu u Kelnu i boriće se za evropsku titulu.

ANADOLU EFES: Larkin 11, Buboa 15, Singlton 1, Balbaj, Šanli 19, Moerman 6, Tunčeri, Plajs, Micić 25 (6as), Anderson 2, Danston, Simon 10 (6sk).

CSKA: Lundberg 15, Bolomboj, Hiliard, Ukov 8, Heket 17, Antonov, Strelnijeks 2, Vojtman 6, Klajburn 26 (7sk), Šengelija 10, Kurbanov 2, Erik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike