Pre 20 godina odjeknuo je pucanj koji je zauvek promenio košarku

12.12.2020

08:24 >> 11:06

0

Autor: D. B.

Na današnji dan i dalje nepoznati napadač pogodio je Harisa Brkića sa dva metka u glavu. Tri dana kasnije košarkaš je preminuo

Pre 20 godina odjeknuo je pucanj koji je zauvek promenio košarku
Copyright MN Press

Niko ko makar malo voli košarku nikada neće zaboraviti taj 12. decembar 2000. Baš na današnji dan, nepoznati napadač je, na parkingu dvorane “Pionir”, sa dva metka u glavu upucao Harisa Brkića. Momka koji je tek trebalo da opravda status jednog od najtalentovanijih košarkaša modernog doba. U momentu u kome je imao tek 26. godina njegov život je ugašen, iako je tri dana trajala borba za njegov život.

Ko je ubio Harisa Brkića? Odgovora ni dve decenije posle nema. Teorije su tu, bol pre svega njegove porodice, a potom i navijača Partizana, tima u kome je Haris bio zamenik kapitena itekako ima.

– Meni kazna za njegovog ubicu više ništa ne znači. Nije mi i dalje jasno šta je uradio, šta je skrivio da bi neko pucao u njega. Volela bih da me sretne, da me pozove, da mi kaže zašto je ga je ubio. Samo to bih volela – pričala je nedavno Radmila Brkić, Harisova majka u emisiji “Majke šampioni” koja je emitovana na TV Arena sport.

Neutešna Radmila je tokom 2019. ostala i bez supruga.

– Pitate me kako živim? Živim kako ne bih ni najgorem neprijatelju poželela. Stalno razmišljam koliko godina bi Haris imao da je živ. Imao bi decu, imao bi porodicu. Ko zna, možda bi bio trener. Bio bi čovek od 45 godina – sa ogromnom setom u glasu pričala je Brkićeva majka.

MN Press

Te kobne večeri Partizan je obavljao poslednje pripreme. Brkić je trebalo da putuje u Istanbulu.

– Spavao je, oko pet je sišao i otišao na trening. Otišli su on i Mića Berić na trening. Počeo je trening, a Mića mi kaže da se Haris nešto nije osećao dobro, počeo je da trenira, a ujutru je trebalo da idu na put. Zato je Vlada fizioterapeut uzeo da ga malo izmasira i on je krenuo. I to je sve što ja znam… Suprug i ja smo sedeli kod kuće i oko pola 11 zove me sestra. Moj suprug je gledao neku utakmicu, zvoni telefon, ja se javim, sestra me zove i kaže: „Rado, jesi li čula na televiziji da je Harisa neko upucao?“ Kažem joj: „Ma daj šta si ti čula, pusti budalaštine! Što bi Harisa neko ubio? Šta si ti slušala?“ U to vreme su se dešavale neke nezgode po Beogradu i ja joj kažem: „Ma ti to nisi dobro čula!“, a ona nastavlja: „Sada su prekinuli neki program koji trajao, prebaci na Studio B!“ – vrtela je najtužniji film u glavi Radmila.

MN Press

Vesti koje je čula bile su one koja nijedna majka ne želi da čuje. A sve se to dogodilo pre tačno 20 godina. I i dalje čekamo odgovor na pitanje – ko je ugasio život Harisa Brkića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike