Povreda Embida i tripl-dabl Vestbruka u senci novog navijačkog incidenta u NBA (VIDEO)

01.06.2021

05:46 >> 07:42

0

Autor: Adam Štulić

Vašington izbegao čišćenje”, Juta treći put bolja od Memfisa

Povreda Embida i tripl-dabl Vestbruka u senci novog navijačkog incidenta u NBA (VIDEO)
Copyright Profimedia

NBA noć u kojoj su se srpski košarkaši odmarali obeležio je još jedan navijački incident. Naime, tokom četvrte utakmice prve runde plej-ofa između Vašingtona i Filadelfije (122:114), jedan fan domaćeg tima je utrčao na teren, ali je brzom reakcijom pripadnika obezbeđenja zaustavljen čim je kročio na parket.

Podsetimo, ovo je još jedan u nizu incidenata koji su izazvali navijači na startu doigravanja najjače lige na svetu, pošto su prethodno pojedinci pljuvali Trea Janga, Vestbruka gađali kokicama, a Irvinga vlašicom vode.

U senci novog navijačkog ispada ostala je povreda kolena Džoela Embida, 12. tripl-dabl u plej-ofu Rasela Vestbruka (19 p., 21 sk., 14 as.) i pobeda kojom su Vizardsi izbegli “čišćenje” i produžili seriju barem za još jedan meč.

Filadelfija je potpuno kontrolisala stvari na terenu sve do završnice prve deonice i povrede najvećeg konkurenta Nikole Jokića u borbi za MVP priznanje. Seventisiksersi su u uvodnom kvartalu imali i 11 poena prednosti, ali su potom potpuno stali, što su domaći iskoristili da do odlaska na veliki odmor naprave preokret, a potom u trećoj deonici utabaju put do prve pobede u ovosezonskom doigravanju.

Bil sa 27 poena, Hačimura sa 20, te Lopez i Bertans sa po 15 bili su, uz Vestbruka, najzaslužniji za slavlje Vizardsa, koji su, takođe nekompletni, završili meč, s obzirom na to da je u drugom poluvremenu zbog povrede lista parket napustio nekadašnji košarkaš Partizana.

Juta je u Memfisu došla nadomak proslaska u narednu rundu takmičenja. Pošto su na svom parketu izgubili prvi duel u seriji sa Grizlijima, “džezeri” su u noći između ponedeljka i utorka napravili dupli brejk (120:113) i za dva dana će imati priliku da u Solt Lejk Sitiju overe prolaz u drugu fazu plej-ofa.

Mičel je sa 30 poena bio najefikasniji na meču, Klarkson je dodao 24, dok je Gober uz 17 poena imao i osam skokova. U poraženom timu najraspoloženiji su bili Morant (23 p., 12 as.), Džekson i Bruks (po 21 poen), te Valančijunas (14 p., 12 sk.).

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike