KRAJ: Partizanu pripala drama protiv Mege, Tomas junak crno-belih (video)

12.12.2020

17:30 >> 20:18

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli u sjajnoj završnici došli do pobede

KRAJ: Partizanu pripala drama protiv Mege, Tomas junak crno-belih (video)
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su ispunili prvi cilj ove sezone, plasirali su se u Top 16 fazu Evrokupa, a u subotu uveče su napravili korak ka drugom – plasmanu u plej-of ABA lige.

Pred crno-belima je velika borba za mesto koje vodi u doigravanje regionalnog takmičenja, ali posle trijumfa protiv Mege (79:77) u neverovatno uzbudljivoj završnici, i to pošto su se vratili iz minus 19, taj cilj je za nijansu bliži.

Tomas je naredio: Partizan ide u Top 16

Meč viner Partizana bio je Rašon Tomas, koji je prvo na zakucavanju izblokirao Petruševa, a potom poentirao na isteku napada za veliko slavlje crno-belih.

 

40′ – KRAJ

Imali su crno-beli napad da još više uvećaju prednost, nisu ga iskoristili, pa je Smit na drugoj strani pogodio dva bacanja i vratio Megu na jedan posed – 75:73, na ulasku u poslednja dva minuta meča. Pejdž je promašio trojku, a Smit, ponovo s linije penala, pogađa oba puta. Jaramaz je promašio posle prodora do koša, Momirov poenira u reketu i pravi preokret. Mega vodi 77:75. Filipovski traži minut odmora, 53 sekunde pre kraja. Mozili poentira posle skoka u napadu i poravnava rezultat. Tomas je lupio rampu Petruševu na zakucavanju, a potom je pogodio na isteku napada za pobedu.

38′ – PARTIZAN ČUVA PLUS

Jaramaz ubacuje trojku i vraća crno-belima plus tri, a Petrušev na drugoj strani pogađa jedno od dva bacanja. Pejdž je izgubio loptu, ali je Petrušev promašio trojku, posle čega Jaramaz u kontranapadu zakucava. Partizan vodi 75:71 u 38. minutu.

36′ – NOVAK DRŽI MEGU

Značajno su crno-beli podigli agresivnost u odbrani, prošla su četiri minuta u četvrtoj deonici, a Mega još nije postigla poene. Jovan Novak poenima uz faul i ubačenim dodatnim bacanjem, prekida seriju Partizana 12:0, na polovini završnog kvartala rezultat je 68:68. Mozli postiže izuzetno važne poene na isteku napada, a potom Partizan propušta priliku da poveća prednost. Novak poenima iz ofanzivnog skoka poravnava rezultat.

33′ – PARTIZAN VODI

Traje serija Partizana, posle nesportskog faula, Mekintajer je bio polovično uspešan s linije penala, a potom je pogrešio u dodavanju. Crno-beli ispustili priliku da preokrenu rezultat. Stala je Mega, više od tri minuta su gosti bez poena u četvrtom kvartalu. Jovanović je zbog prigovora dobio tehničku grešku, ali je Pejdž promašio slobodno bacanje. Nikola Janković pogađa zicer za izjednačenje, potom Veličković ubacuje trojku za vođstvo – 68:65, 33. minut.

32′ – DVE TROJKE PEJDŽA

Završni kvartal je otvoren s dve vezane trojke Markusa Pejdža, Partizan je na minus tri – 65:62, 32. minut.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Mekintajer je pogodio trojku, potom poentirao i posle polaganja. Američki bek je sam vratio crno-bele na jednocifren minus na kraju treće deonice, koja je završena vođstvom Mege 65:56.

28′ – MEGA ODBILA NALET PARTIZANA

Posle tajm auta Filipovskog Goridić je promašio iz prodora, a Pterušev na drugoj strani pogađa trojku za seriju Mege 7:0 i vođstvo 65:51, 28. minut.

26′ – PARTIZAN NA JEDNOCIFRENOM MINUSU

Veličković pogađa trojku i vraća crno-bele na jednocifren minus – 58:49. “Stegli” su crno-beli odbranu, posle poena Mozlija u reketu prilaze na minus sedam – 58:51. Posle tajm auta Jovanovića, Mega pravi brzu seriju 4:0 i vraća prednost – 62:51, 27. minut.

25′ – TOMAS U SERIJI PROMAŠAJA

Provociraju šut Rašona Tomasa sa distance gosti i to im daje rezultat, jer posle njegovih promašaja i poena Simonovića Mega ima plus 14 u 23.  minutu – 56:42.Posle poena Pejdža, s dva ubačena bacanja odgovara Simonović. Gordić pogađa iz floutera, gosti vode 58:46 u 25. minutu.

22′ – GOSTI ČUVAJU PREDNOST

Petrušev i Momoriv čuvaju Megu na dvocifrenom plusu na otvaranju druge deonice – 54:42, 22. minut.

20′ – MEGA VODI NA PAUZI

Pejdž krade loptu, pa isto čini Smit na drugoj strani. Kazalon promašuje trojku, a Mišković faulira Pejdža u borbi za skok. Pejdž prihvata poklon i daje oba penala (36:49). Trojka Smita izlazi iz koša, Gordić uzima loptu. Jovanović vadi Petruševa, ne želi da rizikuje treću ličnu pred poluvreme. Odlična finta Pejdža, Kazalon ga faulira, a Pejdž ponovo pogađa oba penala (38:49). Langović se izborio za ofanzivni skok, Zagorac ga faulirai  protestuje. Langović je polovičan sa penala (38:50). Smit faulira Mozlija koji daje oba penala. Poslednji napad je imala Mega, a Jovanović je za to vratio Petruševa u igru. Smit nije pogodio, Mega ima 10 poena prednosti na pauzi (40:50).

18′ – MEKINTAJER DRŽI PARTIZAN U IGRI

Tepić pogađa sa poludistance, Mekintajer prekida seriju protivnika poenima iz prodora. Cerovina pravi faul u napadu u pokušaju da prođe Pejdža. Mekintajer poentira pod faulom Tepića, daje dodatno bacanje. Jovanović traži tajm-aut (34:47). Smit pogađa u prodoru, a Pejdž promašuje za tri, a Mika izbija loptu iz ruku Zagorcu koji je uhvatio skok u napadu (34:49).

16′ – PETRUŠEV BRILJIRA

Cerovina je pogodio pod faulom, promašio je dodatno bacanje, Tomas promašuje, a Petrušev daje četiri poena u nizu za veliku prednost Mege (29:45).

14′ – FENOMENALNO ZAKUCAVANJE SIMONOVIĆA

Tepić pogađa sa penala, zagorac ostaje sam pod košem za lake poene (24:35). Simonović hvata promašaj Tepića, Janković promašuje, a onda jedan od najboljih poteza na utakmici. Novak ostavlja za Simonovića koji snažno zakucava (24:39). Zagorac pogađa pod faulom, Simonoviću je to druga lična. Zagorac promašuje dodatno bacanje (26:39)

12′ – DRUGA LIČNA PETRUŠEVA

Petrušev prenosi loptu, Janković je primoran da ga zaustavi faulom. Novak sa jedne noge pogađa trojku, a Petrušev pravi drugu ličnu (18:33). Mekintajer pogađa posle prodora, Jovanović reaguje tajm-autom (22:33).

11′ – KAZALON ZA TRI

Druga četvrtina počinje trojkom Kazalona. Tomas ne pogađa polaganje. Brza kontra, Simonović ostavlja Kazalona samog u ćošku, ali ne pogađa drugu trojku (16:30).

10′ – PREDNOST MEGE

Mekintajer promašuje za tri, Mišković pravi odličan potez, ali ga ne završava poenima. Potom pravi faul na Mekintajeru. Majstorija Mekintajera koji se zaleće u prodor i zakucava. Langović hvata svoj promašaj, a Mozli pravi drugu ličnu. Langović je polovičan sa penala (14:27). Šut za tri je prošao kroz obruč u momentu kada je dosuđen faul. Sudije su gledale snimak i potvrdile da je faul bio pre šuta, tako da je Janković imao dva slobodna bacanja. Pogodio je prvo, promašio drugo. Momirov ne pogađa trojku, Mišković pravi faul u borbi za loptu, Tomas pogađa jedno bacanje. Poslednji napad je imala Mega, Mišković je blokiran u kontri, Novak nije stigao da izvede aut za pet sekundi, pa je poslednji napad ipak pripao Partizanu, Dangubić je šutirao sa svoje polovine, daleko od koša (16:27).

8′ – PETRUŠEV NEZAUSTAVLJIV

Mozli zakucava, a onda još jedan dobar potez Petruševa, ponovo koš i ponovo pod faulom, ovog puta Tomasovim. Daje dodatno bacanje, što je njegov 11. poen na meču (9:20). Mekintajer faulira Petruševa koji je siguran sa penala. Mekintajer pogađa trojku, Novak ispravlja promašaj Petruševa,  pa sledi brz napad Mege u kontri i tajm-aut Filipovskog (12:26).

6′ – PETRUŠEV ZA “+10”

Gordić i Simnović “razmenjuju” trojke (5:12). Janković sjajnom “rampom” zaustavlja lake poene Petruševa. Dangubić poentira, a Petrušev koristi to za brz napad i brze poene na drugoj strani. Tomas promašuje za tri (7:14). Odličan potez Petruševa, koš i faul Mozlija. Pogodio je i dodatno bacanje za dvocifrenu prednost svog tima (7:17).

4′ – DVE LIČNE JARAMAZA

Petrušev ostavlja za Simonovića, Jaramaz ga faulira i pravi drugu ličnu, a onda malo sreće za Partizan da lopta nije završila u košu. Simonović je bio polovičan sa penala. Greška Zagorca, Cerovina daje trojku, Filipovski traži minut odmora (2:9).

3′ – TROJKA PETRUŠEVA

Petrušev se za promašaje pod košem iskupio pogođenom trojkom, Veličković nije uspeo da uzvrati istom merom

2′ – SIMONOVIĆ ZA PRVE POENE

Petrušev je promašio oba slobodna bacanja, pa je blokirao Jankovića. Odlična odbrana Mege, Jaramaz ne pogađa, a promašaj Petruševa ispravlja Simonović za prve poene na utakmici (0:2). Veličković ispravlja svoj promašaj i vraća loptu u koš (2:2).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u hali sportova  “Ranko Žeravica” je počela.

18:56’ – STARTNE PETORKE

Partizan: Gordić, Jaramaz, Zagorac, Veličković, Janković

Mega: Tepić, Smit, Cerovina, Simonović, Petrušev

18:45′ – PRIBLIŽAVA SE POČETAK

Početak utakmice se polako približava.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike