Košarkaši Partizana desetkovani završili sezonu: Mega ide u istorijsko finale (VIDEO)

05.06.2021

19:52 >> 21:02

0

Izabranici Vladimira Jovanovića slavili u majstorici - 82:68 (18:17, 25:18, 19:18, 20:15)

Košarkaši Partizana desetkovani završili sezonu: Mega ide u istorijsko finale (VIDEO)
Copyright MN PRESS

Košarkaši Mege su se plasirali u prvo finale plej-ofa domaćeg prvenstva u istoriji kluba. Izabranici Vladimira Jovanovića su u majstorici bili bolji od Partizana na domaćem terenu – 82:68 (18:17, 25:18, 19:18, 20:15), pa sada čekaju boljeg iz duela u kome se sastaju Crvena zvezda i Borac.

Pročitajte još

Crno-beli su oslabljeni dočekali nacionalni šampionat, a večeras su u toku utakmice ostali bez još tri igrača zbog povrede, pa u takvom stanju nisu uspeli da odlože kraj sezone. Za njih ovo je bila poslednja utakmica u ovoj takmičarskoj godini…

Posle dva susreta u kojima je prva četvrtina protekla u dominaciji Mege, ovog puta je uvodni period bio veoma izjednačen. Ognjen Jaramaz je preuzeo odgovornost u redovima Partizana, a domaći tim je povukao centarski tandem Petrušev – Simonović. Rezultatska klackalica je trajala sve dok ekipa Vladimira Jovanovića nije demonstrirala sjajan šut iz daljine… Ušao je sa klupe Luka Cerovina, ubacio tri trojke i odlepio domaće na startu druge četvrtine na – 24:17.

Kada je ruku namestio Kazalon, prednost je postala dvocifrena. Za prvih 20 minuta Mega je ubacila osam trojki, Partizan duplo manje, pa je zahvaljujući tom segmentu domaći sastav otišao na pauzu sa vođstvom – 43:35. U finišu je teren zbog povrede napustio Erik Mika, koji je u ovoj polufinalnoj seriji bio jedna od glavnih karika ekipe Aleksandra Matovića.

Na početku drugog poluvremena veoma motivisani Veličković, zajedno sa Dangubićem i Pejdžom vraća crno-bele u igru (46:44). Za prvih pet minuta treće deonice Mega je postigla pet poena, dali su tada domaći priliku crno-belima da dođu do preokreta… Međutim, nisu igrači Partizana kaznili prazne minute rivala, pa je Mega čim se ponovo vratila u odgovarajući ritam imala dvocifreno vođstvo – 59:48. Zagorac je trojkom smanjio na jednocifreni zaostatak, a Markus Pejdž je u završnici te četvrtine napustio teren sa bolnom grimasom, posle jednog pada na rame šuterske ruke, pa je Partizanu dodatno bio otežan posao.

Cerovina trojkom o tablu donosi Megi – 72:59. Sve teže je bilo timu Aleksandra Matovića da juri prednost protivnika. Iako su već u plej-of ušli bez nekoliko povređenih igrača, večeras ih je zadesila još jedna povreda. Posle Mike i Pejdža, teren je šepajući napustio i Nemanja Dangubić posle iskrenutog skočnog zgloba.

Sve je manje bilo vremena za preokret, a i snage za borbu sa rastrčanim protivnikom. Simonović je Megi doneo veliku prednost dva i po minuta pre kraja – 79:63 i već je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno.

MEGA: Petrušev 14 (9sk, 4as), Novak 3 (4sk, 6as), Simonović 17 (9sk), Kazalon 18, Milosavljević 3 (3as), Tepić 3 (4sk, 7as), Kljajević, Momirov 2, Cerovina 14 (5-4 za tri), Matković 2, Simanić 6 (6sk), Langović.

PARTIZAN: Mika 12, Dangubić 4 (4as), Jaramaz 19 (3sk, 4as), Veličković 9 (7sk, 3as), Trifunović 3, Zagorac 3, Petrović, Pejdž 6, Stepanović 8, Miletić 4 (5sk), Pekins, Janković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike