Nekadašnji igrač crno-belih preuzeo Metalac: Verujemo da će mladi stručnjak napraviti korak napred

07.06.2021

15:43 >> 15:45

0

Autor: M. R.

Branislav Ratkovica na klupi zamenio Vladimira Đokića

Nekadašnji igrač crno-belih preuzeo Metalac: Verujemo da će mladi stručnjak napraviti korak napred
Copyright MN Press

Promena na klupi Metalca iz Valjeva. Košarkaše tog klupa više neće voditi trener Vladimir Đokić, objavljeno je danas u zvaničnom saopštenju. Njegovo mesto na klupi zauzeće Branislav Ratkovica (35), koji je poslednju sezonu proveo kao prvi strateg OKK Beograda.

– Košarkaški klub Metalac iz Valjeva želi da obavesti javnost i svoje navijače da je saradnja sa dosadašnjim trenerom Vladom Djokićem sporazumno raskinuta. Legendarnom treneru našeg kluba dugujemo veliku zahvalnost za sjajan rad i doprinos razvoju košarke u Valjevu, a posebno ove sezone kad je ugradio sebe u rezultate našeg Metalca, zahvaljujući kojima smo ostvarili zacrtane ciljeve. Đokiću želimo puno uspeha u nastavku karijere – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

Metalac je sezonu u KLS završio na 12. poziciji, dok je ekipa OKK Beograda koju je Ratkovica vodio bila na kraju na desetom mestu.

– Ujedno, rukvodstvo našeg kluba  je ekspresno reagovalo i za novog šefa struke postavilo Branislava Ratkovicu, dosadašneg trenera OKK Beograda. Veujemo da će mladi stručnjak Ratkovica umeti da napravi korak ka boljitku i uspehu, zajedno sa našim Metalcem – zaključili su u obraćanju.

Branislav Ratkovica je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik u stručnom štabu Mege tokom sezone 2019-2020. Posle toga je prvi samostalni angažman imao u OKK Beogradu. Tokom igračke karijere je promenio više od 15 klubova. Počeo je u Beopetrolu, nastavio u Atlasu, Avala Adi, Megi, posle toga se 2007. otisnuo u inostranstvo, a onda 2016. vratio u Srbiju u redove beogradskog Partizana. Jednu sezonu je bio u crno-belom dresu, pa onda u Ciboni, pa Megi i OKK Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: kls.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike