Ne može im niko ništa: Posle Evrope, košarkaši Efesa lako pokorili Tursku

07.06.2021

18:44

0

Izabranici Ergina Atamana slavili i u trećem susretu finalne serije - 93:66

Ne može im niko ništa: Posle Evrope, košarkaši Efesa lako pokorili Tursku
Copyright Profimedia

Savršena sezona Anadolu Efesa je krunisala titulom u prvenstvu Turske. Izabranici Ergina Atamana nisu stali kada su se popeli na evropski tron, već su sačuvali snagu da dovrše posao i u domaćem prvenstvu. Danas su okončali finalnu seriju protiv Fenerbahčea i još jednom dokazali da im nema ravnih.

Treći okršaj je završen sa veoma ubedljivom razlikom – 93:66 (21:25, 23:7, 28:15, 21:19). Prvu utakmicu je Efes dobio na domaćem terenu – 111:71, a drugu takođe kod kuće – 95:73. Treća je odigrana u hali gde je domaćin Fenerbahče, ali ni to nije uticalo da se stanje u ovoj seriji promeni.

Pročitajte još

Srpski reprezentativac i MVP Evrolige Vasilije Micić je ovaj susret završio sa 11 poena i osam asistencija. Nije mu realizacija napada večeras polazila baš od ruke, ali mu ovakvo veče sigurno saigrači, trener i svi navijači opraštaju (15-4 iz igre, 9-1 za dva, 6-3 za tri). Najbolji u pobedničkom timu bio je Bobua sa 30 poena, dve uhvaćene lopte i četiri asistencije.

Na drugoj strani, u ekipi Igora Kokoškova, najefikasniji je bio Nando De Kolo sa 19 poena i tri asistencije. Naš reprezentativac Marko Gudurić je upisao osam poena za skoro 28 minuta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike