Maestralni Lučić vraća Bajern na nemački tron

10.06.2021 | 21:44 >> 21:47

Autor: Adam Štulić

Srpski reprezentativac najzaslužniji za brejk Bavaraca u Berlinu

Copyright Profimedia

Srbija je dobila još jedno priznanje da je zemlja košarke. Evropa se poklonila Vasiliju Miciću, svet je „pod nogama“ Nikole Jokića, a Vladimir Lučić je u četvrtak još jednom dokazao da je ove sezone jedan od najboljih, a možda i najbolji, košarkaš Bajerna.

Srpski reprezentativac najzaslužniji je bio za brejk Bavaraca u finalnoj seriji plej-ofa sa Albom, koja je u drugom meču u Berlinu poražena (76:66) za izjednačenje i mogućnost da ekipa Andree Trinkijerija u naredna dva meča na svom parkertu povrati nacionalni tron.

Lučić je sa 26 poena bio ubedljivo najefikasniji igrač susreta u kojem su košarkaši minhenskog kluba umalo od gotovog napravili veresiju.

Trinkijerijevi puleni su sjajno otvorili meč, u prvoj deonici rivalu dozvolili da postigne samo sedam poena, da bi sredinom druge deonice poveli sa najvećih 29:10. Ipak, domaći su uspeli da već do odlaska na veliki odmor zaostatak svedu na jednocifren broj, da bi u drugoj polovini trećeg kvartala čak i poveli (46:42).

I kada je delovalo da Bajern klizi u drugi poraz, „ručnu je povukao“ nekadašnji kapiten Partizana. U odlučujućim momentima duela srpski reprezentativac je uzeo loptu i poveo Bavarce ka velikom trijumfu.

Naredna dva meča u seriji se igraju u Minhenu u subotu i nedelju, a eventualna majstorica bi se igrala u Berlinu.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam