Nova pobeda Srbije na EP: Marinine "lavice" su vladarke regiona, pale i Crnogorke

20.06.2021

11:49 >> 12:38

0

Košarkašice Srbije slavile trijumf nad ekipom Crne Gore rezultatom 87:75

Nova pobeda Srbije na EP: Marinine "lavice" su vladarke regiona, pale i Crnogorke
Copyright Radost košarkašica Srbije posle pobede nad Italijom Promo/FIBA

Najbolje košarkašice Srbije osvojile su prvo mesto u grupi B pobedom 87:75 nad selekcijom Crne Gore. Ovim trijumfom naše devojke su ostvarile plasman u četvrtfinale, što znači i dan više odmora od narednog protvnika.

Sledeći meč igraće se u sredu, 23. juna, od 21.00 sat.

Jelena Bruks, Markiša Getling, Angela Dugalić/FIBA

Početak utakmice nije slutio srećan kraj. Crnogorke su pronašle dobitnu igru za postavku Marine Maljković, pri čemu saradnja spoljne linije sa odličnom Amerikankom Markišom Getling u reketu nije bila jedina stvar za glavobolju srpske selektorke. Već posle par minuta igre protivnice su imale 12:2 i Aleksandru Crvendakić sa dva faula, pa se moralo tražiti alternativno rešenje za standardnu članicu prve petorke.

Ulazak Nevene Jovanović uneo je više agresivnosti i pritiska na spoljnu liniju, pa se konačno, osim upornosti, naslućivalo nešto pozitivno u igri “plavih” što bi moglo da donese prednost u odnosu na rivalke. Već od sredine druge četvrtine Srbija i u rezultatu dobija potvrdu da je ipak kvalitetnija ekipa – 28:26.

Jelena Bruks, Nevena Jovanović, Dajana Butulija/FIBA

Od tog 14. minuta, pa do posldenjeg zvuka sirene vođstvo više nije ispuštano iz ruku, iako se nikako nije moglo pronaći rešenje za robustnu Getlingovu. Ipak, pored sigurne Sonje Vasić i Jelene Bruks, razigrala se Ivon Anderson, a posebno Tina Krajišnik, koja je odrađivala lavovski deo posla pod oba obruča.

Najefikasnija u našem timu bila je Tina Krajišnik sa 20 poena, dok je u timu Crne Gore dominirala Markiša Getling sa 22 poena.

Tina Krajišnik, Ana Dabović/FIBA

CRNA GORASRBIJA 75:87

(24:19, 15:26, 19:21, 17:21)

CRNA GORA: Raković 2, Mujović 10, Jakšić, Lazarević, Leković 4, Dubljević 10, Pašić 4, Živković, Aleksić 5, Kovačević 9, Jovanović 9, Getling 22. Selektorka: Jelena Škerović.

SRBIJA: Anderson 14, Čađo 6, Bruks 13, Butulija 4, Krajišnik 20, Vasić 12, Jovanović 11, Crvendakić, Dabović 4, Škorić 3, Janković, Dugalić. Selektorka: Marina Maljković.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike