Stižu čestitke, Beograd u ponedeljak dočekuje zlatne košarkašice

27.06.2021

22:10 >> 22:15

0

Autor: Adam Štulić

Predsednik Vučić: Veličanstvena titula

Stižu čestitke, Beograd u ponedeljak dočekuje zlatne košarkašice
Copyright Košarkašice Srbije foto: Promo/FIBA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras najsrdačnije čestitke srpskim košarkašicama na, kako je naveo, veličanstvenoj tituli prvaka Evrope.

– Zlatni sjaj vaše pobede ispisao je budućnost naše košarke, a nama u Srbiji doneo neizmernu radost. Hvala vam od srca! Živela Srbija – poručio je Vučić na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav” i objavio fotografiju srpskih košarkašica.
Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević pozvao je sve Beograđane da u ponedeljak u 20 sati, ispred Starog dvora, proslave zlatnu medalju koju su osvojile košarkašice Srbije na Evropskom prvenstvu.

Nikodijević je čestitao košarkašicama na osvajanju zlatne medalje, navodeći da su svojom “lavovskom borbom” pokazale kako se brane boje naše zastave i kako se igra za svoju državu, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

– Ponosni smo na vas i zahvalni na slavlju koje ste nam omogućile. Beograd i Srbija biće sutra spremni da vam upriliče doček kakav zaslužujete. Pozivam sve Beograđane da nam se pridruže da zajedno proslavimo ovo najsjajnije odličje ispred Starog dvora u 20 časova – poručio je Nikodijević u čestitki, koju je uputio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

– Zlato za Srbiju – neustrašive, najbolje, nezaustavljive, svim srcem za Srbiju, naše košarkašice, šampionke Evrope! Hvala vam, šampionke, što ste Srbiju još jednom učinile najponosnijom! Čestitam našim heroinama, stručnom štabu i Košarkaškom savezu Srbije – poručio je Udovičić u čestitki, a saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Košarkašice Srbije postale su šampionke Evrope, pošto su večeras u finalu u Valensiji pobedile Francusku 63:54.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike