Čekali su 28 godina: Sansi sa 27 razlike usred Los Anđelesa stigli do velikog NBA finala

01.07.2021

05:37 >> 07:44

0

Čeka se ishod finala Istočne konferencije

Čekali su 28 godina: Sansi sa 27 razlike usred Los Anđelesa stigli do velikog NBA finala
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Finiks je prvi finalista ovogodišnjeg plej-ofa NBA lige i sada čeka boljeg iz okršaja Atlante i Milvokija, u samoj završnici Istočne konferencije.

U meču odigranom rano jutros, protiv Los Anđeles Klipersa bilo je ubedljivih 130:103, za ukupnih 4:2 u seriji. Tako su Sansi došli do trećeg velikog finala u istoriji franšize. Od Bostona su u seriji izgubili 1976. godine, a od Čikaga predvođenog Majklom Džordanom 1993. Tada je najveća zvezda Sunca bio Čarls Barkli.

Sada su u borbu za (mogući) prsten ušli trijumfom u “Stejpls Centru” u Los Anđelesu, pred skoro 19.000 navijača. U sve četiri deonice bili su gosti iz Arizone. Ubedljivo najefikasniji na terenu bio je Kris Pol sa 41 poenom, četiri skoka i osam asistencija. Za tri poena je imao skoro savršen učinak, sedam od osam.

Pročitajte još

Od ostalih igrača Sansa, Devin Buker je postigao 22, uz sedam skokova i četiri dodavanja, a Dža Krauder 19. Ubedljivo najbolji “skakač” je bio Deandre Ajton sa čak 17 uhvaćenih lopti, od kojih je 12 bilo u odbrani. Ubacio je i 16 poena.

Kliperse je predvodio Markus Moris sa 26 poena i devet skokova. Po učinku, iza njega su bili Pol Džordž sa 21 i Redži Džekson sa 13.

U sve četiri deonice bolji su bili gosti, a ključna je bila treća. Sansi su tada došli do prednosti od 17 poena, a Pol je u završnici pretposlednje i početkom poslednje ubacio 14 od 16 poena Sansa. Uspeli su Klipersi da se približe na 89:82, ali je onda Pol imao seriju od 8:0, uključujući dve trojke. Tada su stigli i do prednosti od 97:83 koja je i presudila Klipersima.

Kao što je rečeno, Sansi sada čekaju ili Hokse našeg Bogdana Bogdanovića ili Bakse. Na Istoku je 2:2.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike