Uoči finala sa Italijanima: Kokoškov je srećan, ali jedna stvar mora da se popravi

03.07.2021

17:07 >> 20:35

0

Na konferenciji je bio i Vasilije Micić

Uoči finala sa Italijanima: Kokoškov je srećan, ali jedna stvar mora da se popravi
Copyright Igor Kokoškov, MN Press

Pobeda nad Italijom u nedelju značila bi plasman na Olimpijske igre u Tokiju koje će trajati od 23. jula do 8. avgusta.

Košarkaška reprezentacija Srbije u polufinalu je pobedila Portoriko sa 102:84 i sada je čeka poslednja prepreka u vidu Italijana koji su nešto ranije, takođe u Beogradu pobedili Dominikansku Republiku sa 79:59.

Posle nove pobede u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić” selektor Igor Kokoškov mogao je da bude zadovoljan.

Utakmica sa Portorikom je bila psihološki teška, a mi nismo imali previše vremena da se spremimo kao ekipa, pošto je bilo je povreda. Srećan sam što smo igrali nesebično, kao tim. Spajamo se u novi sistem i tu su igrači koji su spremni da igraju za reprezentaciju i da se žrtvuju. Dobro igramo, mada možemo bolje u odbrani. Biće važno izboriti se sa visokim igračima Italije – rekao je Kokoškov i naglasio koliko znači podrška navijača.

– Znamo da je košarka sport broj jedan u našoj državi, jedan od najvećih, na neki način i religija i znam da je zato uzbudljivo da se igra za reprezentaciju. Osećamo energiju od ljudi koji obožavaju naše igrače. Gledaju ih tokom sezone na TV-u, a sada mogu i uživo. Osećamo tu podršku.

Pročitajte još:

Naš naconalni tim imao je i problema sa povredama.

– Treba da proverimo i medicinski status i da nađemo energiju da igramo dan za danom. Trudićemo da branimo bolje jedan na jedan, tranziciju, skok, a odbrana će biti ključ jer imamo dovoljno talenta da postižemo poene – zaključio je selektor “Orlova”.

Najefikasniji je bio Vasilije Micić sa 21 poenom. I košarkaš Anadolu Efesa i evroligaški MVP je svestan važnosti meča sa Italijanima.

-Bila je važna utakmica jer znamo da je bilo problema sa povredama. Ali, ne možemo da tražimo izgovore. Pokazali smo da smo spremni da igramo sa onima koji su spremni. Svako je dao doprinos i moramo da zaboravimo ovu pobedu već danas i da se okrenemo meču protiv Italije.

Igraćemo protiv veoma jakog tima, sa sedam vrlo kvalitetnih igrača. Mogu da razvuku protivnika sa visokim igračima. Ali, fokusiraćemo se na svoju igru. Osećam se spremno, deo naše karijere je da hendlujemo probleme sa povredama. Nadam se da će sve biti u redu sutra – zaključio je Micić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike