Bogi, šta si naučio o sebi ove sezone? To je duga priča, ne znam odakle da počnem

04.07.2021

07:03 >> 07:15

0

Autor: Adam Štulić

Srpski košarkaš debitantski nastup u NBA plej-ofu završio u finalu konferencije

Bogi, šta si naučio o sebi ove sezone? To je duga priča, ne znam odakle da počnem
Copyright Profimedia.rs

Srbija je drugu godinu uzastopno imala za koga da navija do same završnice NBA plej-of. Prošle sezone su Nikola Jokić i Denver stali u finalu Zapadne konferencije, dok je u noći između subote i nedelje na istom stepeniku, ali Istoka, takmičenje završio Bogdan Bogdanović s Atlantom.

Srpski reprezentativac imao je sezonu s mnogo uspona i padova, ali je bio jedan od najzaslužnijih što su Hoksi došli nadomak prilike da se bore za šampionski prsten, od kojeg ih je, ove sezone, odvojio Milvoki.

– Ovo je veliko iskustvo za nas, meni je bilo prvo učešće u plej-ofu. Drugačije je nego u Evropi i Evroligi, biće teško, izazovno, ali mislim da je ovaj tim spreman za te izazove. Videli smo šta je potrebno, videli smo da, kako prolaze utakmice, postaje sve teže, fizički zahtevnije iz runde u rundu. Ovo je bilo prvo učešće u doigravanju za ovaj tim pa je bilo malo lakše, jer nismo znali šta da očekujemo. Od sada ćemo biti spremni, ali biće teže.

Pokazali smo način na koji igramo, samopouzanje, veru koju imamo. Videli smo šta je potrebno da dođemo do ovde, šta je potrebno da se dobiju odlučujuće utakmice. Ovo je bilo učenje za sve nas, meni je prvo učešće u plej-ofu.

Iako posle poraza niko ne može da bude srećan, Bogdan ima mnogo razloga da s puno optimizma gleda u budućnost.

– Ovo je najluđa godina u mojoj dosadašnjoj karijeri. Mnogo razmišljanja, posebno na početku… Gde ću igrati, šta će biti s mojoj karijerom. Ponosan sam što sam što sa se vratio iz povrede, što sam se borio za mesto u timu. Bila je izazovna godina, ali sam srećan kako se godina okončala za mene, mada nisam zadovoljan.

Dečački iskreno, s velikim osmehom na licu, Bogdan je počeo odgovor na pitanje, šta je o sebi naučio tokom, za njega i Atlantu, tek završene sezone.

– To je duga priča. Ne znam odakle da počnem. Mislim da sam još jednom dokazao da, kada se osećaš jadno, kada si na zemlji toliko nisko da možeš da je pomirišeš, možeš da pronađeš način da se digneš i izboriš sa tim. Nikada neću to izgubiti u sebi, uvek ću imati samopouzdanje da mogu da se vratim, čak i posle najgorih dana. Boriću se i pronaći ću način – istakao je nekadašnji košarkaš Partizana, Fenerbahčea i Sakramenta, pre nego što je odgovorio zbog čega je najponosniji na grupu momaka s kojima deli svlačionicu Hoksa.

– Koliko su mladi i ujedno takmičarski nastrojeni. Ima mnogo mladih momaka koji izgledaju kao da ne vole da se takmiče, viđao sam to iz večeri u veče u NBA. Ali ova grupa se borila sa povredama, razume šta je potrebno za pobedu i svi su spremni da se žrtvuju. To je teško, ali olakšava da se stigne do pobede, da se održi pravi smer.

Priznao je Bogi da je sezona bila teška za svaki tim.

– Korona, mnogo utakmica, posle Ol star pauze nismo mogli da odmorimo. Mnogo je bilo povreda. Nismo potpuno zadovoljni jer smo izgubili, ali smo videli i naučili šta je potrebno da bismo došli do ovde. Definitino smo šokirali NBA. Niko nije očekivao, posebno posle Ol star pauze da ćemo biti u plej-ofu. To je bio izazov, ali, kao što sam rekao, od sledeće sezone sve manje što uradimo biće neuspeh. Ono što me raduje kod ovog tima, pomoćni trener nam je rekao: „Momci, jedno znam u NBA. Atlanta je poslednjih godina bila laka pobeda za svakoga ko dođe ovde. Hajde da se ove sezone postaramo da timovi moraju da se pripreme kada dođu ovde.“ To smo uradili, i zbog toga sam ponosan na ovaj tim.

Ponosan je reprezentativac „orlova“ bio i na saigrača i prvu zvezdu tima Treja Janga, koji je stisnuo zube i izašao na šestu utakmicu finala.

– Razumem taj osećaj. Znam kako je igrati povređen. Na četvrtoj utakmici s Filadelfijom sam izvrnuo skočni zglob, posle čega je koleno počelo da me boli od kompenzacije. Nisam mogao da idem u desno uopšte. Ponosan sam na njega što je izašao na teren i takmičio se. To znači da mu je stalo do ovog tima, zna važnost igre na ovom nivou. Dao je sve. Bilo je lepo videti ga, sigurno mu je bilo teško, ali srećan sam što je igrao – kazao je Bogdan Bogdanović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike