Beograd i dvorana „Aleksandar Nikolić“ nisu strašna i neosvojiva tvrđava Srbije: Italijani u transu slave košarkaše

05.07.2021

05:59 >> 06:17

0

Autor: Adam Štulić

Azuri su se posle 17 godina plasirali na najveći sportski planetarni događaj

Beograd i dvorana „Aleksandar Nikolić“ nisu strašna i neosvojiva tvrđava Srbije: Italijani u transu slave košarkaše
Copyright Slavlje Italijana u Beogradu foto: MN Press

Dok košarkaškoj Srbiji prestoje dani analize i presabiranja gde su to kola krenula u finalu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre koji se održavao u Beogradu, Italijani slave jedan od najvećih uspeha svojih košarkaša poslednjih godina.

„Azuri“ su u nedelju uveče u dvorani „Aleksandar Nikolić“ naneli „orlovima“ jedan od najtežih poraza u poslednjoj deceniji (102:95), što je u tamnošnjim medijima izazvalo buru oduševljenja. Kako i ne bi, kada će Italija posle 17 godina moći da navija za svoje košarkaše na najvećem planetarnom sportskom događaju.

„Gazeta delo sport“ je u naslovu izveštaja iz srpske prestonice svoju selekciju nazvala džinom, uz dodatak da je Srbija pretučena.

– Senzacionalni podvig Saketijevog tima. „Azuri“ su noć u Beogradu učinili čarobnom i nezaboravnom. Vraćamo se na Igre na kojima nismo učestvovali od Atine 2004. godine – piše „Gazeta“ i ističe da su junaci podviga Manion, Fontekio, Pajola i, pre svih, Polonara.

– Ali, to je uspeh celog tima, počevši od kapitena Melija, moralnog vođe podmlađenog tima, koji se, kako je Saketi istakao, ne boji ničega – stoji, između ostalog, u izveštaju „Gazete delo Sport“ iz srpske prestonice.

„Korijere dela Sera“ je italijanski uspeh nazvala senzacionalnim poduhvatom, „kojim se nacionalna košarka vraća na OI posle poslednjeg trenutka slave pred dugu oseku, srebra iz Atine 2004. godine.“

– Beograd i dvorana koja nosi ime Aleksandra Nikolića, trenera koji je izgradio legendu o Varezeu, nisu strašna i neosvojiva tvrđava Srbije, već mesto pobede koja će ostati u istoriji i koja vredi karte za Tokio – piše „Korijere“ i dodaje da je saigrač Bogdana Bogdanovića u Atlanti, Danilo Galinari, spreman da se odazove pozivu za Igre u Japanu.

– Međutim, uz svu vrednost koju bi Galinari doneo i dao, da li je ispravno dirati tim koji je ostvario san za koji mu niko nije davao šanse – pita se u tekstu „Korijere dela Sera“.

„Republika“ je istakla kako je Saketijeva ekipa slavila u kući jednog od evropskih velikana, uz isticanje podatka da Italija nikada u istoriji nije ima toliko sportista (384) kao na predstojećim OI u Tokiju.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike