Dobrića hteli Barselona i Olimpijakos, ali je on izabrao drugi klub

06.07.2021

18:32 >> 18:35

0

Iza sebe ima mnogo uspeha u crveno-belom dresu

Dobrića hteli Barselona i Olimpijakos, ali je on izabrao drugi klub
Copyright Ognjen Dobrić, MN Press

Ognjen Dobrić će ostati u Crvenoj zvezdi i to i u naredne dve sezone. Vest o nastavku saradnje sa reprezentativcem Srbije potvrđena je na klupskom sajtu.

Ovih dana su se pojavile i spekulacije o interesovanju Barselone i Olimpijakosa, ali je za sada “zaključan”.

– Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde, reprezentativac Srbije i dete kluba, Ognjen Dobrić produžio je ugovor sa crveno-belima do leta 2023 – poruka je kluba sa Malog Kalemegdana, uz kraći osvrt na dosadašnju karijeru.

– Ognjen Dobrić je rođen u Kninu 26. oktobra 1994. godine, visok je tačno dva metra, a prošao je sve mlađe selekcije Crvene zvezde u koju je stigao pre jedne decenije 2011. godine iz matičnog Mladenovca gde je napravio prve košarkaške korake. U tom periodu kao veliki zvezdaš prošao je put od izuzetno talentovanog juniora koji je osvajao srebrnu i bronzanu medalju sa mlađim selekcija Srbije (2013 i 2014 godine u Pragu na Kritu), talentovanog seniora koji se “kalio” u FMP-u tri sezone, do prvog profesionalnog ugovora sa Crvenom zvezdom koji je potpisao 2016. godine.

Već na kraju prve profesionalne sezone 2016/17 osvojio je triplu krunu i titulu najkorisnijeg igrača Superlige. Standardni član Crvene zvezde bio je i u narednim sezonama (osvojio je u sezonama nakon toga 2017-2018 i 2018-2019 još jednu titulu ABA lige, dve titule nacionalnog šampionata, Kup Radivoja Koraća i Superkup), a ponovo je zablistao u upravo završenoj sezoni 2020/21 u kojoj je bio prevaga u finalnim utakmicama ABA i Superlige Srbije i bio važan šraf u velikim uspesima i titulama Crvene zvezde.

Produženjem ugovora Dobrić koji je sa klubom već osvojio deset trofeja pokazao je ogromnu privrženost crveno-beloj boji, jer je i pored nekoliko vrlo unosnih ponuda iz Evrope i regiona, odlučio da ostane na Malom Kalemegdanu i bude jedna od uzdanica našeg tima u narednim sezonama – navedeno je na klupskom sajtu.

Podsetimo, Zvezda je do sada angažovala i Nikolu Ivanovića, Luku Mitrovića, Arona Vajta i Stefana Lazarevića.

Pročitejte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike