Finiks i Pol gaze ka tituli i pišu istoriju, Milvokiju ne pomaže ni Janis (VIDEO)

07.07.2021

05:06 >> 05:11

0

Nova sjajna partija iskusnog plejmejkera

Finiks i Pol gaze ka tituli i pišu istoriju, Milvokiju ne pomaže ni Janis (VIDEO)
Copyright Kris Pol i Džru Holidej, Tanjug/AP Photo/Matt York

Dugo je Kris Pol čekao svoju prvu utakmicu velikog finala, ali sad se može reći da se čekanje isplatilo!

Ovaj 36-godišnji plejmejker predvodio je svoj Finiks u pobedi nad Milvokijem 118:105, za vođstvo od 1:0 u finalnoj seriji NBA lige.

Pol je meč završio sa 32 poena i devet asistencija. Devin Buker je dodao 27 poena. Milvokiju nije pomogao ni povratnik Janis Adetokumbo.

Pol je u fantastičnoj trećoj četvrtini postigao 16 poena i podigao je na noge publiku, koja je 28 godina čekala na novo veliko finale.

– Cele sezone smo se spremali za ovo. Nastavićemo da igramo, ovo je samo jedna utakmica. Moramo da ostanemo potpuno posvećeni i koncentrisani – rekao je Pol posle utakmice.

Njemu je ovo 16. sezona u NBA i prvo veliko finale, a tek treće u istoriji Finiksa. Ako se po jutru dan poznaje, ishod ovog finala biće drugačiji nego prethodna dva puta.

Diandre Ejton takođe je bio sjajan u trijumfu sa 22 poena i 19 skokova.

Diandre Ejton, Tanjug/AP Photo/Ross D. Franklin

Što se tiče Milvokija, Janis je završio meč sa 20 poena i 17 skokova. On je propustio prošle dve utakmice zbog istegnuća kolena. Najefikasniji kod Baksa bio je Kris Midlton sa 29 poena.

Ovo je prva utakmica velikog finala igrana u prestonici Arizone još od 1993, kada su Majkl Džordan i Čikago osvojili treću uzastopnu titulu pobedom u šestoj utakmici. Tada su za Finiks igrali Čarls Barkli, Kevin Džonson, Sedrik Sebalos, Kurt Rejmbis, Deni Ejndž, Den Majerli i drugi.

Sansi su prvo finale igrali 1976, a ovo im je prvi plej-of još od 2010. Pre samo dve godine bili su poslednji tim na Zapadu, sa skorom od 19/63.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike