Janis se razgoropadio, ali Finiks je opet slavio - Još dve pobede do istorijske titule!

09.07.2021

05:41 >> 07:51

0

Sve više deluje da je ovo serija Krisa Pola

Janis se razgoropadio, ali Finiks je opet slavio - Još dve pobede do istorijske titule!
Copyright Devin Buker, Tanjug/Christian Petersen/Pool Photo via AP

Janis Adetokumbo je ponovo zaigrao, podsetio nas je zašto je bio MVP lige, radio je šta je hteo Finiksu, ali sve je to bilo uzalud. 

Sansi su ponovo slavili i napravili još jedan korak ka svojoj prvoj NBA tituli. Na kraju, Finiks – Milvoki 118:108 (26:29,30:16, 32:33, 30:30). 

Adetokumbo je za 40 minuta na parketu imao učinak od 42 poena, 12 skokova, četiri asistencije i tri blokade. To, međutim, nije bilo dovoljno. Finiks je imao više raspoloženih igrača, krajem prvog poluvremena je preokrenuo rezultat, a posle toga vođstvo nije ispuštao do kraja. 

Sjajni Devin Buker završio je meč sa 31 poenom, Mikal Bridžes je dodao 27, a Kris Pol je meč završio sa 23 poena i osam asistencija. 

Sa ovog meča će se osim rezultata pamtiti i sjajna sekvenca Sansa, kada su u jednom napadu imali 10 dodavanja i sjajan protok lopte na odličnu odbranu.

Pogledajte:

Sansi su sada na dve pobede od titule. Što uopšte nije loše za tim kome je trener ranije u sezoni rekao da imaju najžalosniju prvu petorku i da moraju da reše neke stvari. 

Buker je postigao sedam trojki, a Finiks je šutirao 20/40 za tri poena. 

Finiks pre ovoga nikad nije vodio u finalnoj seriji. I 1976. i 1993. tadašnje ekipe su gubile prve dve utakmice, a nisu dobile više od dva meča po seriji. 

Priliku da pobede istorijski treći put imaće u nedelju u Milvokiju, koji će organizovati NBA finale prvi put od 1974. Godine. 

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike