Divac o Novaku i Žocu: Nole je najbolji sportista svih vremena na svetu, a Obradović je pokazao koliku ima ljubav prema Partizanu

15.07.2021

12:49 >> 15:03

0

Autor: Milan Nastić

Košarkaška legenda ponosna što Srbija ima takvog sportistu i trenera

Divac o Novaku i Žocu: Nole je najbolji sportista svih vremena na svetu, a Obradović je pokazao koliku ima ljubav prema Partizanu
Copyright MN Press

Košarkaška legenda Vlade Divac govorio je o Novaku Đokoviću, povratku Željka Obradovića u Partizan, kao i to ko je za njega najbolji košarkaš svih vremena.

Pročitajte još

– Što se tiče Novaka, ne bih se samo ograničavao na ovaj region. Slobodno mogu da ga stavim u rang najboljih sportista svih vremena na svetu, ne samo tenisa. On je za mene primer kako bi trebalo da izgleda uspešan sportista, marljiv, predan, vredan. Samopouzdanje koje Nole poseduje je nešto neverovatno, i svi možemo da budemo srećni što je sa naših prostora – poručio je Divac za banjalučki magazin “Buka”.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena na ovim prostorima smatra da je povratak Željka Obradovića u Partizan najbolje nešto što se dogodilo srpskom sportu.

– Željko je veliki trener, najbolji svih vremena u Evropi i kao takav da dođe u Partizan onda mora da postoji velika ljubav, a on stvarno ima ljubav prema Partizanu, kao svi mi, ali on pogotovo. Drago mi je što se vratio i želim mu sve najbolje.

S obzirom da ima NBA iskustva, kako kao košarkaš, a posle kao i funkcioner, za njega nema dileme ko je najbolji igrač svih vremena.

– Da vam “plastično” objasnim. Da imate Džordana u današnje vreme, on bi po sadašnjim pravilima imao prosek od 80 poena po utakmici. Pa uporedite ko je najbolji. Pravila su se promenila, nema fizičkog kontakta, grube igre. Igra se za publiku, za koš više, što je takođe lepo, ali čini mi se da se izgubila konkurentnost, pa je nezahvalno da se uopšte poredi jedna generacija sa drugom, jer su prosto drugačije okolnosti – zaključio je Divac.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Buka

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike