Partizanov rival doveo strašno pojačanje! Omiljeni "Žocov" centar odabrao Italiju

17.07.2021

17:16

0

Neki su mu se nadali u Partizanu

Partizanov rival doveo strašno pojačanje! Omiljeni "Žocov" centar odabrao Italiju
Copyright Ekpe Judo, MN Press

Košarkaška Evropa pretrpela je tektonske poremećaje kada se Željko Obradović vratio u Partizan, a onda počeo da dovodi zvučna pojačanja.

Ispostavilo se da je “efekat Obradović” poput domina, jer su onda zvučna pojačanja počeli da dovode i drugi. U ABA je to pre svega Crvena zvezda, u koju se vratio Nikola Kalinić, ali i Budućnost, koja je dovela Vladimira Micova.

Ali, i u Evropi je slična situacija. Virtus namerava da napadne Evrokup i tako se vrati u Evroligu, što je identičan plan koji ima i Partizan. Tim iz Bolonje doveo je sada vrlo zvučno pojačanje, ono koje se nezvanično povezivali baš sa beogradskim crno-belima.

U pitanju je američki centar Ekpe Judo! On je jedan od Obradovićevih dražih igrača, zajedno su 2017. osvojili Evroligu, a on je proglašen za MVP-a završnog turnira.

Kako piše Jurohups, Judo je potpisao dvogodišnji ugovor. Tamo se priključio novom treneru Serđu Skariolu, kao i košarkaškim ikonama, Milošu Teodosiću, koji je produžio ugovor, i Marku Belineliju.

Judo je samo dve godine igrao u Evropi, obe je proveo u Turskoj, ostavio je veliki trag, a onda se vratio u NBA. Posle epizode u Juti, igrao je dve sezone u Kini.

On ima i državljanstvo Nigerije i za nju će nastupati na predstojećim Olimpijskim igrama.

Judo je u 58 evroligaških utakmica imao prosek od 12,3 poena, 6,5 skokova i 2,2 blokade po meču.

Virtus je u finalu plej-ofa “počistio” učesnika “fajnal fora” Evrolige, Olimpiju Milano, ali mu je izmakla sama Evroliga porazom u polufinalu Evrokupa od Uniksa.

Ako ove sezone stigne do finala, izboriće Evroligu u sezonu 2022/2023.

Prema kladionicama Virtus, Valensija i Partizan važe za glavne favorite za osvajanje Evrokupa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike