Sramotno ponašanje hrvatskog pravosuđa! Oslobođeni hrvatski navijači koji su pozivali na linč Srba!

27.06.2024

12:05

0

I to na utakmici sa Crvenom zvezdom

Sramotno ponašanje hrvatskog pravosuđa! Oslobođeni hrvatski navijači koji su pozivali na linč Srba!
Navijači Zadra - Copyright KK Zadar/Zvonko Kucelin

Hrvatsko pravosuđe je od 29. marta 2019. godine radilo na slučaju uvreda navijača Zadra, koje su bile upućene Srbina, i četiri godine kasnije, objavilo da su optužbe zastarele.

Dvadeset dana ranije se u Zadru igrala košarkaška utakmica sedmog kola AmdiralBet ABA lige, gostovala je ekipa Crvene zvezde, a petorica navijača zadarske navijačke grupe - Tornado, uzvikivali su: „Ubi Srbina, ubi Srbina, ubi, ubi, ubi Srbina“. Ali, umesto da zbog toga, budu kažnjeni kako dolikuje, oni su oslobođeni optužbe jer je zastarela.

Kako prenosi Slobodna dalmacija, sud je, rešavajući predmet u redovnom postupku, a pazeći po službenoj dužnosti, našao da je od dana kada je prekršaj počinjen proteklo vreme od četiri godine, dakle vreme predviđeno u čl. 13. st. 1. Prekršajnog zakona koja propisuje da prekršajni progon zastareva nakon četiri godine.

Navijači su se teretili za prekršaj iz čl. 39. a st. 1. tač. 1. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natecanjima, za koji su predviđene novčane kazne ili kazna zatvora. Za taj je prekršaj predviđena novčana kazna od 660 do 3310 evra ili kazna zatvora od najmanje 30 do najviše 60 dana zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike