Evo ko je doveo Topića u Oklahomu! Srpska veza je najvažnija! (VIDEO)

27.06.2024

08:57

0

Autor: A. S.

Ameri ne kriju zadovoljstvo zbog ove saradnje

Evo ko je doveo Topića u Oklahomu! Srpska veza je najvažnija! (VIDEO)
Nikola Topić - Copyright Fiba.basketball

Mladi srpski plej, Nikola Topić, noćas je izabran kao 12. pik na NBA draftu od strane Oklahoma Siti Tandera, franšize čiji su dres u prošloj sezoni nosili Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.

Topiću su mnogi predviđali poziciju u top deset, ali ga je omela povreda kolena, međutim, to nije umanjilo zainteresovanost franšiza, a generalni menadžer Oklahome, Sem Presti, je nakon ceremonije govorio na konferenciji za medije i otkrio ko je "pomogao" kada je Topićev izbor u pitanju.

- Dosta smo vremena proveli pričajući sa Vasom o ovom igraču. Vasa je imao sličnu povredu u ranoj fazi karijere. Mislim da svi znaju šta mislimo o Miciću, on ima sjajan košarkaški um. Kada imate nekoga ko ga poznaje kao Micić, to pomaže - rekao je Presti i priznao da je zadovoljan što je uspeo da dobije igrača takvog kvaliteta:

- Uzbuđeni smo zbog Nikole. Bila je to jedinstvena situacija u kojoj smo došli do toga da dovedemo igrača takvog kalibra. Uzbuđeni smo što ćemo ga dovesti u našu organizaciju.

Presti nije mogao da sakrije oduševljenje Nikolinim kvalitetima.

- Mislim da ne možete nikada imati dovoljno igrača koji mogu da donose odluke na terenu. Kada to spojite sa veličinom, to povećava šanse da je takva odluka bila dobra. Naša očekivanja su da on verovatno neće igrati sledeće sezone.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike